Najnovije

PRVI VIRTUALNI OBILAZAK RAZARAČA! "Prošetajte" i pogledajte kako izgleda ponos američke mornarice! (VIDEO)

U čast obeležavanja Dana sećanja i domorodaca iz Pitsburga po kome je i dobio ime, američki "Labun", razarač naoružan vođenim raketama, koji je napravljen 1995. godine, sada je dostupan za virtualni obilazak na internetu.

Američki razarač (Foto: Jutjub)

Brod je nazvan po svešteniku DŽonu Francisku "DŽejku" Labunu mlađem, koji je rođen na planini Liban 1921. godine.

- Otac DŽejk uradio je sjajne stvari kako za jačanje snage mornarice, ali i za odred kapelana - rekao je poručnik Ričard.

Otac Labun je 1939. godine završio Srednju katoličku gimnaziju, a potom pohađao "carnegie Technical Institute”, pre nego što je prešao u Mornaričku akademiju, diplomirajući 1943. Obučavao se kao oficir podmornice i dodeljen je jedinici "USS Peto". Služio je kao oficir za komunikacije, topničar, torpedo i izvršni oficir.

Mornar, poručnik Rob Ričard iz Čikaga, govori skoro devet minuta tokom obilaska razarača, a ceo obilazak možete pogledati ovde:


Na trupu broda je ispisan Labunov moto "Bez straha" koji motiviše mornare i koji služi kao način prema kojim oni žive i služe na brodu.

Tokom obilaska, poručnik Ričard opisuje brodske motore i integrisani most za navigaciju. Takođe su predstavljene informacije o borbenom informativnom centru. Na brodu se nalazi više od 300 mornara.

Pročitajte OVDE    kakav je to “dizelgejt” u Nemačkoj.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA