Najnovije

POSLE UPADA MARINACA: Venecuelanska vojska zaplenila je 3 kolumbijska mornarička broda!

Venecuelanske oružane snage zaplenile su tri kolumbijska mornarička broda napuštena unutar Bolivarske republike, što ukazuje da su neki ljudi uspeli doći do obale.

Venecuelanski brod (Foto: Jutjub)

Prema venecuelanskim oružanim snagama, njihove trupe pronašle su kolumbijske mornaričke brodove napuštene u oblasti Koro El Mono reke Orinoko, koja se nalazi u državi Bolivar.

"Reč je o motorni brodovi marke Boston Veler, svaki sa dva motora marke Evinrud od 175 KS, naoružani mitraljezima kalibra 50 i M60, i pripadajućom municijom", saopštio je FANB.

"Sav ovaj materijal je zaplenjen ... Javno ministarstvo i druge venecuelanske institucije sprovode odgovarajuće istrage."

Smatra se da su brodovi pripadali nekim plaćenicima koji su uspeli doći do teritorije Venecuele nakon plovidbe iz kolumbijskih voda.

"Rad patrole i pretrage se nastavlja na čitavoj nacionalnoj teritoriji, u okviru operacije “Bolivarski štit” tako da se garantuje sloboda, suverenitet i nezavisnost nacije", objasnio je generalni ministar odbrane Vladimir Padrino Lopez.

Ovaj poslednji incident dogodio se samo nekoliko dana nakon što su oružane snage Venecuele u dva odvojena dana u blizini kolumbijske granice sprečile dva pomorska upada.

Među uhapšenim od strane oružanih snaga Venecuele bila su i dva bivša američka vojnika. vojnici, koji su kasnije priznali da rade za firmu za zaštitu, Silverkorp.

Pročitajte OVDE  o čemu brije društvene mreže.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA