Najnovije

TURSKA JE ZAGREJALA SITUACIJU, ALI ONI OVIM ŽELE DA IH SE REŠE JEDNOM ZA SVAGDA: Egipat od Rusije traži njihov sistem odbrane!

Egipatska vojska želi da stekne ruski sistem odbrane, nazvan "Bastion". Izvori su potvrdili da Egipat želi da obezbedi svoje obale i gasna polja na Sredozemlju.

Ruski raketni sistem (Foto: RIA)

Vojni izvor potvrdio je za arapski RT da ugovori o naoružanju između Egipta i Rusije 2015. uključuju sistem Bastion koji ima maksimalni domet od 300 km.

Izvor je napomenuo da je Egipat tim sistemima želi da se uklopi u okvir sveobuhvatnog razvojnog plana za egipatsku mornaricu koji će uključivati pristup savremenim odbrambenim sistemima duž obale zemlje.

Izvor je dodao: „Bastion sistem se smatra jednim od najvažnijih i najefikasnijih sistema odvraćanja u svetu, posebno u svetlu ogromne potrebe da se obezbede nove mornaričke baze i egipatska ekonomska područja na istočnom Mediteranu ispred dva protivnika, kao što je kao izraelska i turska mornarica."

Dodao je da jedan sistem može zaštititi 600 km obale i osigurati morsku površinu od 100.000 kvadratnih kilometara.

Ovo je važno za egipatsku mornaricu s obzirom na nedavnu tursku ekspanziju u južnoj regiji Sredozemlja.

Sukob s Egiptom, Kiprom i Grčkom na jednoj strani i Turskom s druge strane počinje da se zagrevati, jer Ankara planira da napreduje sa nepredviđenim eksploatisanjem nafte.

Napadnuta američka baza, raketama “Kaćuša”! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA