Najnovije

MUČKI UDAR IZRAELACA SVOM SNAGOM USRED NOĆI: Sirijska PVO jedva odbila napad! Rakete tutnjale nebom! Ima poginulih (FOTO)

Nekoliko vojnika Sirijske arapske armije (SAA) je poginulo, a najmanje četvoro je ranjeno u večerašnjim udarima izraelskih vazdušnih snaga na istočnu Siriju.

Sirijska PVO je uspela da obori nekoliko neprijateljskih projektila (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da su izraelski ratni avioni izveli teške udare na vojne objekte SAA u Deir Ez-Zoru i Al-Sveidi.

Jedan vojni izvor je rekao da su prema poslednjim informacijama najmanje dva vojnika poginula, a četvorica su ranjena. On je dodao da se plaši da će broj žrtava biti znatno veći.

Izraelska vojska nije ni demantovala, ali ni potvrdila da stoji iza napada. Izrael je poslednji put napad ciljeve u Siriji 1. juna.

Vojni izvor iz SAA je naveo da je nešto pre 22 sata po lokalnom vremenu delovala sirijska PVO u centralnom delu zemlje. On je istakao da su neprijateljski ciljebi bili Tal al-Sahe i Al-Sveidi i Kabajab u Deir Ez-Zoru. U ovoj pustinjskoj regiji nalaze se brojni vojni objekti SAA.

Sirijska PVO je uspela da uništi veliki broj neprijateljskih raketa, ali su neki projektili uspeli da pogode vojne objekte. Pretpostavlja se da su neprijateljski avioni došli iz pravca Homsa.

Pojedini mediji potvrdili su da su izraelski ratni avioni bombardovali Siriju, a da su im navodno iranski vojni ciljevi u ovoj zemlji.

Pročitajte OVDE ko stoji iza američkih “nindža raketa”.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA