Najnovije

VOJSKA SRBIJE ZATRAŽILA EVAKUACIJU STANOVNIŠTVA: Bojni brodovi se uputili ka Titelu, očekuje se artiljerijska paljba bojevom municijom!

Rečna flotila Vojske Srbije izvršiće bojeva artiljerijska gađana sa Tise kod Titela 11. i 12. juna, pa je zatraženo da se iz te zone evakuišu stanovništvo i stoka, zabrani kretanje po kopnu i plovidba čamaca, objavljeno je danas na sajtu grada Zrenjanina.

Višecevni lanser Orkan (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Iz brodskog naoružanja artiljerijski će biti gađani ciljevi na vodi i kopnu od 8.00 do 20.00 tokom ta dva dana.

Flotila je obavestila da će se zaustavljanje plovnih sastava i sredstava vršiti na osmom i 25. plovnom kilometru reke Tise, a granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjakom.

Na prilaznim putevima biće postavljeni stražari i table sa natpisom – upozorenjem „NE IDI DALJE, GAĐA SE“, obavestila je Flotila.

Stanovništvo se upozorava da je najstrožije zabranjeno prikupljanje i diranje neeksplodiranih zrna i njihovih delova jer su opasna po život, saopštila je Flotila.

"U slučaju nailaska na takva zrna, svako lice je dužno da odmah obavesti najbliže organe MUP-a ili vojne vlasti", navodi se u saopštenju.

Lica koja pretrpe materijalnu štetu zbog artiljerijskih pogodaka prijavu za naknadu mogu podneti najkasnije do 22. juna komandi Vojne pošte 2827 Novi Sad.

Predsednik Advokatske komore Beograda Vladimir Gajić objavio je na svom tviter nalogu video zapis u kojem su sadržane sve manipulacije i protivzakonito postupanje na nekoliko minulih izbornih procesa koje su privukle posebnu pažnju u javnosti, kao i pitanja koja i dalje traže odgovore.   Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA