Najnovije

RUSIJA RAZVILA JEDINE TENKOVE TREĆE GENERACIJE NA SVETU: Posle testa na sirijskom ratištu, biće poslati...

Nova generacija tenka T-14 „Armata“ spremna je za izvoz namenskim kupcima, javio je RT, pozivajući se na dobro informisane izvore.

T-14 „Armata“ (Foto: RIA)

Specijalisti će odlučiti koji se strukturni elementi mogu poslati u inostranstvo, a šta će biti instalirano samo na tenkovskoj verziji ruske vojske, nastavili su.

Drugi izvor agencije rekao je da je tenk dobio pasoš za izvoz. Zvanična potvrda ove informacije od strane ruskog Ministarstva odbrane nema.

Ranije je šef ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov najavio pripremu Armata za prodaju u inostranstvu. Nekoliko stranih država izveštavalo je interesovanje za tenk posle testiranja u Siriji. Tenk će se izvoziti nakon što prve isporuke Armate budu isporučene ruskoj vojsci.

Tadašnji zamenik ministra odbrane (sada potpredsednik vlade) Jurij Borisov rekao je ranije da Ministarstvo odbrane ima ugovor o snabdevanju dva baterija T-14 i teškog bataljona BMPT-15.

T-14 Armata jedini je tenk treće generacije na svetu. NJegova glavna razlika od ostalih tenkova - u planiranju. Kupola je slobodna, posada je u izolovanoj oklopnoj kapsuli daleko od municije, oružje se kontroliše na daljinu. Ima zaštitu na više nivoa od postojećeg i perspektivnog oružja.

Turska šalje ogromno naoružanje u Siriju, više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA