Najnovije

ŠTO VIŠE AMERIKA PRETI TO IRANSKE RAKETE POSTAJU UBOJITIJE! Teheran objavio: Povećali smo domet naoružanja!

Iransko ratno vazduhoplovstvo objavilo je u nedelju da je domet njuhovih raketa dostigao 8 kilometara, što ukazuje da će dostići 100 kilometara u budućnosti.

Iranske rakete (Foto: Sinhua)

Službena novinska agencija Fars iz Irana citirala je komandanta ratnog vazduhoplovstva, brigadnog pilota Jusefa Kurbanija, da je "domet raketa na više od 8 km i dostići će i 20 km, znači imaće domet i do 100 km u budućnosti."

Kurbani je rekao da su, kada su SAD napustile Iran 1979. godine, verovali da će iranska vojska biti paralizovana bez njihove pomoći.

Ipak, Kurbani je rekao da je Iran uspeo da proizvede visokotehnološko naoružanje i razviju svoj vojni arsenal zahvaljujući genijalnosti svojih domaćih industrija.

Takođe je istakao neka od tih dostignuća, ističući da su "ratni avioni vojske izveli najveći noćni manevar u potpunom mraku u periodu od 6 sati."

Istakao je da je vojna vazduhoplovna industrija dostigla proizvodnju 435 komada sa brojenjem od po 6.000, rekavši: „Danas vojsko vazduhoplovstvo pruža podršku dragoj braći u vojsci, Revolucionarnoj gardi i graničnim stražama u zemlji. "

Dodao je: "Helikopteri vojne avijacije izvršili su u jednom danu samo 500 vrsta u područjima pogođenim zemljotresom u Kermanšahu tokom 2017. Vojna avijacija sada pruža podršku i pomoć za vanredne situacije u 18 provincija u zemlji."

Ovo su zemlje koje će prve primiti vakcinu protiv korona virusa! Više o tome OVDE.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA