Najnovije

Napadnuta Saudijska Arabija!

Snage "Ansaralaha" objavile su u petak da su njihovi avioni ciljali više područja u južnoj Saudijskoj Arabiji.

Huti (Foto: Jutjub)

Prema navodima snaga "Ansaralaha", njihovi dronovi su ciljali operativnu komandu na aerodromu Nažran i vazduhoplovnu bazu kralja Kalida u Kamis Mushajtu.

- Vazduhoplovne snage su uz Božju pomoć uspele da izvedu veliku operaciju danas popodne prema Kamisu Mushajtu i Nažranu velikim brojem (Kasef 2 K) letelica, koji su obavili akciju gađajući komandu na aerodromu Nažran, skladišta oružja i letelice na aerodromu Kralj Kalid u Kamis Mushajtu i druge vojne ciljeve - rekao je portparol Ansaralaha.

Dodao je: "Letelica je pogodila svoje ciljeve sa velikom tačnošću."

Sa druge strane, koalicija koju predvodi Saudijska Arabija u Jemenu objavila je ranije danas da su njene snage uništile četiri bespilotne letelice koje su pripadale snagama Ansarallaha.

- Jutros su zajedničke koalicione snage uspele da presretnu i unište četiri bespilotne letelice, koje su Huti (Ansaralah) lansirali prema Kraljevini, uključujući tri drona koja su presretnuta i uništena u jemenskom vazdušnom prostoru - rekao je pukovnik Turki al-Maliki, portparol Koalicionih snaga.

Al-Maliki je naglasio da komanda Koalicionih snaga primenjuje i preduzima sve potrebne mere zaštite civila i civilnih objekata u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom i njegovim uobičajenim pravilima.

Ovo je drugi veliki napad pokrenut na Saudijsku Arabiju od početka jula.

Žestoki sukobi u pograničnom gradu Ras al Ain, na severnom kraju al-Hasake obeležili su 3. jul.  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA