Najnovije

"Osuđujemo hapšenje bivših narodnih poslanika Srđana Noga i Zorana Radojičića"

Srpski pokret Dveri osudio je hapšenje bivših narodnih poslanika Srđana Noga i Zorana Radojičića.

Radojičić i Nogo (Foto: Jutjub)

- Srpski pokret Dveri osuđuje hapšenje bivših narodnih poslanika Srđana Noga i Zorana Radojičića na dan konstituisanja nove, lažne i nenarodne Skupštine i zahteva njihovo momentalno puštanje na slobodu. Takođe, smatramo nedopustivim maltretiranje, snimanje i kažnjavanje građana koji su se spontano okupili ispred Doma Narodne skupštine da izraze svoj protest protiv lažnih, nedemokratskih i protivustavnih izbora – saopštavaju Dveri.

Oni navode da iako sa Nogom i Radojičićem ne dele način političke borbe da je apsolutno je nedopustivo da vlast hapsi bilo koga ko se protiv nje bori na demokratski način.

- Optužbe za krivično delo pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poretka su u najmanju ruku besmislene. Jedini koji danas ruše ustavni poredak i zakone Republike Srbije su Aleksandar Vučić i njegova diktatorska vlast. Oni krše Ustav i predaju Kosovo i Metohiju, oni menjaju izborne zakone u sred izborne kampanje, oni sa režimskim Kriznim štabom kriju istinu o epidemiji korona virusa, oni su zreli za krivičnu odgovornost zbog brojnih afera kriminala i korupcije u vrhu vlasti. Dveri će se i ubuduće boriti za uspostavljanje demokratije i vladavine prava u Srbiji, za poštovanje Ustava i zakona, slobodu medija i demokratsko pravo svih da izražavaju svoje političke stavove, bez obzira da li se sa tim stavovima slagali ili ne – saopštavaju Dveri.

Ruski analitičar predviđa da će SAD započeti treći svetski rat, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA