Najnovije

SRBIJA OBJAVLJUJE RAT HEZBOLAHU: Pompeo hvali Vučića

Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju u celini je još jedan značajan korak koji ograničava sposobnost ove terorističke grupe koju podržava Iran da deluje u Evropi, izjavio je danas državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Majk Pompeo (Foto: Jutjub)

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da je ova važna akcija najavljena kao deo istorijskih obaveza koje je predsednik Donald Tramp odredio u vezi sa širokim spektrom pitanja ekonomske normalizacije između Srbije i Kosovo, zajedno sa koracima koje obe nacije preduzimaju da pomognu u postizanju mira na Bliskom istoku.

„Nema sumnje da se kao domine ruše evropske operacije Hezbolaha, gde nastavlja da planira terorističke napade, nabavlja vojnu tehnologiju i prikuplja preko potrebna sredstva”, navodi Stejt department.

U saopštenju, koje prenosi Tanjug, se podseća da nedavne akcije Nemačke i Litvanije protiv Hezbolaha prate korake koje su prošle godine preduzele Velika Britanija i Kosovo.

SAD i dalje pozivaju Evropsku uniju i evropske države da u celini označe ili zabrane Hezbolah i prepoznaju da su i koren i ogranci terorističke organizacije bez razlike između takozvanog „vojnog” i „političkog” krila, kaže se u saopštenju.

Pompeo je takođe pozvao sve zemlje u Evropi i drugde da „preduzmu sve što mogu da spreče operativce Hezbolaha, regrutere i finansijere da deluju na njihovim teritorijama.”

Pompeo: Sjajan potez Vučića

Američki državni sekretar Majk Pompeo poručio je danas da je srpski predsednik Aleksandar Vučić napravio odličan potez kada se Srbija pridružila Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, u nastojanju da suzbiju aktivnosti Hezbolaha.

„Sjajan potez predsednika Vučića”, napisao je Pompeo na tviteru.

Evropske operacije Hezbolaha ruše se kao domine, konstatuje Pompeo.

Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju pomaže dalje ograničavanje mogucnosti te terorističke grupe da prikuplja sredstva i da deluje u regionu, ocenjuje američki državni sekretar.

Vučić Pompeu: Sledimo pretke, nepokolebljivi u borbi za mir

Sledimo tradiciju časnih predaka, ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, odgovorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da je Vučić povukao sjajan potez kada se Srbija pridružila ključnim zapadnim zemaljama u nastojanju da ograniči aktivnosti Hezbolaha.

Sledeći tradiciju časnih predaka, Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru, kako unutar, tako i van naše zemlje, napisao je predsednik Srbije u odgovoru na Pompeov tvit.

„Budite uvereni, dragi prijatelju Pompeo, da ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, čime dajemo svoj doprinos sveukupnoj globalnoj bezbednosti”, poručio je Vučić šefu američke diplomatije.

O budućnosti Srba u CG pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA