Najnovije

DR KISIĆ UPOZORILA GRAĐANE: "Rizik da se zarazite na ovoj destinaciji sada je 25 puta veći nego prethodne nedelje"

Rizik od oboljevanja građana od korona virusa koji su otišli u Crnu Goru je danas veći nego prošle nedelje izjavila je epidemiolog prof. Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević (Foto: Jutjub)

Kisić Tepavčević je na konferenciji Kriznog štaba istakla da je taj rizik veći čak 25 puta.

Navodeći da je u Crnoj Gori hospitalizovano 229 pacijenata, a u Srbiji 331, Kisić Tepavčević je rekla da je rizik za hospitalizaciju na područje Crne Gore u odnosu na Srbiju osam puta veći, ako se uzme u obzir broj stanovnika.

Epidemiolog Predrag Kon je na pitanje da li mera nadzora može da bude kontraproduktivna, s obzirom da su velike gužve što je dodatni rizik, odgovorio da ne bi trebalo da bude tako i da se građani ne vraćaju samo autobusima već i avionom, kao i sopstvenim prevozom.

Prema njegovim rečima, nijedan slučaj zaražavanja u avio prevozu nije zabeležen pre svega zbog obaveznog korišćenja maski, te podseća da je regulisano da se maske nose i u autobsuma.

- Ne bi smelo da bude nekih ekscesa u smislu nekog povećaja - rekao je Kon.

Kon je istakao da je sistem nadzora izuzetno važan i za budući period kada se očekuje veći priliv građana, u novembru i decembru, a naročito uoči Nove godine.

- Taj sistem će biti od velike koristi - rekao je Kon.

Epidemiolog je ocenio i da su rezultati pokazali da u školama postoji disciplina, navodeći da je u 18 beogradskih škola bilo 19 slučajeva zaražavanja, te da su u samo jednoj školi bila dva povezana slučaja.

- To je pokazatelj da sistem funkcioniše. Ako budemo poštovali mere koje budemo donosili imamo ozbiljnu šansu da izbegnemo dramatičan udar kao šmo imali u julu - poručio je Kon.

Kako su dojučerašnji ruski nacionalisti počeli da se bore u puku ''Azov''! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA