Najnovije

JERMENIJA SPREMNA ZA NOVI VELIKI RAT: Azerbejdžan uputio ozbiljnu pretnju

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev rekao je u intervjuu nacionalnim TV kanalima da jermenske vlasti namerno potpaljuju situaciju oko Nagorno-Karabaha, jer se pripremaju za „veliki rat“.

Jermenski tenkovi (Foto: Jutjub)

Alijev je jermenskog premijera Nikolu Pašinjana za provokacije. „Dovoditi ljude odnekud i nastanjivati ih u okupiranim zemljama u Nagorno-Karabahu je zločin. Pašinjanov režim to čini namerno. Ovo je provokacija, mi smo uvučeni u provokaciju “, rekao je Alijev.

U borbama na jermensko-azerbejdžanskoj granici u julu ove godine, on je okrivio Jerevan, upozorivši da bi Azerbejdžan „mogao da krene na teritoriju Jermenije“ i spreman je da to učini u slučaju ozbiljne provokacije.

"Nema ograničenja. Ako oni ignorišu međunarodno pravo, zašto bismo ga onda mi poštovali, takođe ćemo ga ignorisati, ali sve ovo će se loše završiti za njih “, rekao je Alijev.

„Pripremaju se za još jedan veliki rat. Imamo operativne obaveštajne podatke ... Mogu da kažem toliko, ništa više“, rezimirao je azerbejdžanski predsednik.

Sukobi na jermensko-azerbejdžanskoj granici započeli su 12. jula. Obe strane međusobno su se optuživale za provokaciju i najavile gubitke neprijatelja. Sukob se nastavio u Moskvi, gde su pripadnici jermenske i azerbejdžanske dijaspore organizovali nekoliko pogroma.

Interesantno je da se pogoršanje situacije dogodilo daleko od Nagorno-Karabaha - u azerbejdžanskom regionu Tovuz i jermenskom Tavušu.

Kako srpsko oružje dolazi u ruke Hezbolaha, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA