Najnovije

KAO DA UPOREDITE ŠIMPANZU I ČOVEKA: Mogu li da se porede Su-57 i F-35? (VIDEO)

Novinar nedeljnika „Zvezda“ Aleksandar Artamonov smatra da je upoređivanje lovaca Su-57 i F-35 kao kada bi se poredili čovek i šimpanza, prenosi TV „Zvezda“.

Su-57 (Foto: RIA Novosti)

„Oslanjam se prvenstveno na podatke koje nam pruža američki Kongres, kao i listovi poput „National Interest“ i „National Defense“. Mogu da nastavim spisak, dugačak je. Radi se o tome da kod tog aviona, prema zaključku vladinog istražnog tela američkog Kongresa, ima preko 900 propusta, iako je ušao u serijsku proizvodnju od 2015. godine. Više od 300 propusta spadaju u smrtonosne, odnosno u one koje mogu dovesti do uništenja aviona i pogibije pilota“, istakao je novinar.

Artamonov je precizirao da F-35 ima nedostatke u sistemu za upravljanje turbinom, laserskim daljinomerom, kao i da se ne uključuje lokator pri katapultiranju.

„Ovaj avion čak nije u stanju da napadne nepokretne mete. Amerikanci su 2017. godine došli do zaključka da mogu da se pozovu na članak u „National Defense“ o tome da taj avion ne poseduje odgovarajući set naoružanja za napad na nepokretne mete. A 2019. još uvek ga nije posedovao, jer GBU-57, američka bomba, tada još nije bila dovršena“, rekao je novinar.

Da li je moguće ratovati na minus 50 stepeni, saznajte OVDE.

Izvor: Balkanrus/TV Zvezda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA