Najnovije

PENTAGON HVALI RUSKU VOJSKU: Profesionalna ocena v.d. ministra odbrane SAD

Američki v.d. ministra odbrane Kristofer Miler rekao je da ima "profesionalno poštovanje" prema ruskoj vojsci, koja je, kaže, bila u stanju da se dobro pokaže s obzirom na loše početne uslove.

Pentagon (Foto: Jutjub)

"Profesionalno poštujem njihov način rada. Mislim da su vrlo dobro odigrali vrlo loše karte koje su imali u rukama", rekao je Miller, čiji je transkript razgovora s novinarima Pentagon distribuirao u petak. „Smanjenje broja stanovnika, jedini izvor prihoda od minerala - profesionalno mi se sviđa (rezultat)“, rekao je Miler.

Prema njegovim rečima, Rusija koristi niz nestandardnih vojnih koncepata „na koristan način“.

Uzdržavanje Rusije i Severne Koreje glavni je navedeni cilj Pentagona. Ranije je objavljeno da stručnjaci u izveštaju objavljenom na veb sajtu NATO pakta savetuju alijansu u odnosima sa Rusijom da nastavi i mere uzdržavanja i dijalog. U dokumentu se naglašava da alijansa smatra Rusku Federaciju svojim glavnim vojnim neprijateljem u narednoj deceniji. Očekuje se da će ovaj izveštaj u budućnosti biti korišćen za pripremu NATO strategije, o kojoj će se razgovarati na predstojećem samitu 2021. godine.

Zapadni političari periodično daju izjave o „ruskoj pretnji“. Moskva je više puta naglasila da Rusija nikada neće napasti nijednu od zemalja NATO-a. Prema rečima ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, NATO je dobro svestan da Moskva ne planira da napada nikoga, već jednostavno koristi izgovor za razmeštanje dodatne opreme i bataljona u blizini ruskih granica. Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog gomilanja snaga alijanse u Evropi.

Kakav skandal je naterao SZO da pređe na rusku stranu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA