Najnovije

RUSI KRENULI U SUROVU OSVETU! Borbeni avioni krenuli na uporišta džihadista!

Ruske vazduhoplovne snage izvele su danas nekoliko udara na centralni region Sirije, dok su njihovi ratni avioni gađali nekoliko skrovišta Islamske države (ID) u selu Badija Al-Šam i na istoku Hame.

Ruski borbeni avion. (Foto: mil.ru)

Prema izveštaju sa terena u nedelju, ruske vazdušno-kosmičke snage izvele su nekoliko udara na položaje Islamske države, sa primarnom koncentracijom ovih vazdušnih napada usmerenih na skrovišta terorističke grupe između gradova Al Salamija i Al Resafa.

U izveštaju se navodi da ruske vazdušno-kosmičke snage u ovom trenutku još uvek izvode vazdušne napade na centralnu Siriju, ali su od tada gađale lokalitete u guberniji Homs, pre svega u blizini pustinjskog grada Al Sukna.

Ruske vazdušno-kosmičke snage nedavno su pojačale udare protiv Islamske države, nakon niza napada na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u istočnom regionu gubernije Hama.

Ovi napadi Islamske države na istočnu Hamu datiraju krajem 2020. godine, kada je teroristička grupa proširila svoje operacije na nekoliko zaselaka i sela u blizini ključnog raskrsnog grada Itrija.

Barikade i hiljade vojnika na ulicama Vašingtona nisu slučajnost Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA