Najnovije

MILENA KROZ PLAČ IZNELA DETALJE: "Sledila sam se od straha kad mi je naredio da se skinem, a onda je..."

Mika Aleksić me je prvi put silovao krajem novembra 2012. godine. Imala sam tada 17 godina... Pre toga su mi i Mika i učenici njegove škole glume punih šest godina bili kao porodica i, kad me je prvi put zatvorio u kancelariju i naterao me da se skinem gola, bio je to šok. Osećala sam strah i krivicu, jer su u prostoriji pored bila ostala deca...

Milena u pratnji oca (foto: Jutjub)

Ovo je juče, između ostalog, ispričala glumica Milena Radulović u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Ako bih i pokušala da negodujem, Mika bi mi pretio ili bi me kasnije ignorisao na nastavi…

Milena je više od pet sati detaljno opisivala seksualnu torturu koju je trpela u školi glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića, osumnjičenog da je decenijama se*sualno zlostavljao na desetine učenica. Radulovićevoj je, kako smo saznali, veoma teško palo da do detalja opisuje traume, pa je u nekoliko navrata briznula u plač.

Milena Radulović u pratnji oca (foto: Jutjub)

Po završetku saslušanja, Milena je izašla iz beogradske Palate pravde u pratnji advokata Jugoslava Tintora i Denisa Bećirića i odmah je potrčala roditeljima u zagrljaj. Saslušanju je prisustvovao i Aleksićev advokat, ali on je samo prošao pored brojnih novinarskih ekipa i udaljio se.

Kako smo nezvanično saznali, Milena je u tužilaštvu ispričala da je upisala Aleksićevu školu glume kad je imala 11 godina i tada nije ni slutila da će joj ta odluka kasnije zagorčati život.

- U grupama je bilo do 30 učenika i sve je u početku delovalo sjajno. Čitali smo jednu knjigu nedeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra deca, ali Mika je uvek bio strog prema nama. Pošto roditeljima nije bio dozvoljen pristup njegovoj nastavi, svi su mislili da je čak i dobro što je on strog. Govorio je da su deca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo da smo samostalni. Sve to je kod nas dece stvaralo osećaj strahopoštovanja i autoriteta prema profesoru. Tako je i manipulisao nama - ispričala je Milena.

Kako je dodala, ceo svet joj se srušio kad ju je Aleksić krajem novembra 2012. pozvao u svoju kancelariju, pa zaključao vrata i naredio joj da se skine.

- Sledila sam se od straha jer ga nisam poznavala takvog. U tim trenucima kad me je napastvovao mislila sam da sam jedina. To je bio strašan šok, nisam imala snage ni da mu pružim otpor, niti da se kasnije ikom požalim. U meni se stvorio strašan osećaj krivice i straha. Pitala sam se čak i da li će mi iko i poverovati jer je Aleksić imao veliki ugled i autoritet - rekla je Milena.

Prema njenim rečima, Aleksić se nije zaustavio na tom jednom napadu, pa se silovanje ponavljalo.

- Uvek je to bilo u njegovoj kancelariji, dok su ostala deca bila u drugoj prostoriji, i uvek sam osećala isto: šok i strah. Ako bih i pokušala da negodujem, Mika bi mi pretio ili bi me kasnije ignorisao na nastavi... Tek kasnije sam saznala da je on seksualno zlostavljao i druge devojke... Sve to je pažljivo planirao. Mika je zloupotrebio to što smo bile u šoku i što smo bile dodatno preplašene time što je tu u blizini gomila druge dece - kaže Radulovićeva.

Tih godina ju je mučio i strašan osećaj stida, što je dovelo do gubitka samopouzdanja, zbog čega se dugo lečila kod psihologa. Tek u novembru prošle godine sa njom je kontaktirala najnovija Mikina žrtva, jedna maloletnica, pa su se jedna drugoj poverile. NJih dve su se ubrzo zatim povezale sa još nekoliko zlostavljanih devojaka i konačno su odlučile da Aleksiću stanu na put, pa su ga prijavile policiji.

Podsetimo, Aleksić se tereti za osam silovanja i sedam slučajeva nedozvoljenih polnih radnji. Do tužilaštva su stigle prijave šest zlostavljanih devojaka, ali policiji se u međuvremenu javilo više od 20 žrtava bludnog profesora glume. Najmlađe od njih imale su samo 10 i 13 godina u vreme kad ih je Aleksić zlostavljao.

Milena Radulović pred sudom (foto: Jutjub)

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Mika je terao devojke da se skinu i legnu na njegov sto. Neke od njih je naterao na seks, a ostale je "masirao" svojim polnim organom, nabijao im vibrator u vaginu ili ih je oralno zadovoljio. Posle hapšenja, u subotu, negirao je jezive optužbe, tvrdeći da mu bivše učenice smeštaju robiju.

Poznati beogradski advokat Dragoš Cukavac objašnjava da se Miroslav Aleksić može teretiti samo za produženo krivično delo silovanje, gde je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, i da se ta krivična dela ne mogu tretirati odvojeno, pa da se kazne sabiraju.

- Što se tiče nedozvoljenih polnih radnji, tu nastupa zastarelost za sva dela počinjena pre januara 2018. godine. Tužilaštvo i sud će svakako imati pune ruke posla jer, po dostupnim informacijama, nema neposrednih dokaza, DNK tragova, povreda i svedoka, s obzirom na to da prvi prijavljeni slučaj datira od pre 12 godina, pa će krivica morati da se utvrđuje iskazima oštećenih i veštačenjima. Za svaki sudski postupak vrlo je bitna efikasnost i tu bih citirao kolegu Janka Dučića, sinovca Jovana Dučića: "Krivica je ko glavica kupusa, kako vreme prolazi, po jedan list truli i otpada" - kazao je Cukavac, i dodao:

- Malo mi je nejasno i zašto tužilaštvo ne tereti Aleksića za obljubu zloupotrebom položaja jer bi vođenje istrage u tom smislu najpre dovelo do utvrđivanja istine. Ipak, ono što posebno bode oči je činjenica, koja proizilazi iz iskaza mnogih javnih ličnosti, da je beogradska čaršija već 20 godina znala za Aleksićeva neprihvatljiva ponašanja, a da niko od institucija, članova porodica niti svršenih polaznika škole glume nije reagovao. U ovom slučaju su saučesnici svi oni koji se tek sad javljaju da su znali za Aleksićevo ponašanje, ali su iz nepoznatih razloga do sada ćutali. Ćutanjem i čekanjem su doprineli nedostatku dokaza za ova teška dela.

A kakvo je upozorenje poslao Mikin advokat, čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA