Najnovije

DŽIHADISTI LETE U NEBO: Ovako ih Rusi dižu u vazduh (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) je eliminisala još jednu ćeliju ID u blizini autoputa Homs - Deir ez Zor, poznatu kao M-20. Vojni izvor je rekao za SANA-u da je ćelija odgovorna za nekoliko nedavnih napada na vojno osoblje i civile koji su putovali između gradova Kobajep i Šula.

DŽihadisti lete u nebo (Foto: Tviter)

Prema izvoru, osam pripadnika ID ubijeno je u zasedi koju su postavile trupe SAA. Uništena su i dva pikapa naoružana mitraljezima. Dan ranije, vojska je eliminisala ćeliju od pet terorista ID, koja je takođe stajala iza nekih od nedavnih napada na autoput Homs-Deir ez Zor.

Dana 30. decembra najmanje 25 civila i sirijskih vojnika ubijeno je kada su ćelije ID postavile zasedu za autobus u blizini Kobajepa na M-20. Dana 24. januara, sličan napad terorističke grupe usmrtio je još troje pripadnika službe u blizini Šule.

Prema SAA, M-20 je ponovo bezbedan. Jedinice SAA i ruske snage neprekidno rade na odbacivanju terorista ID sa autoputa poslednje dve nedelje. Čak su dovedeni i helikopteri kako bi osigurali autoput.

⭕ Photos of the terrorists vehicles that targeted the buses on the Deir Ezzor-Palmyra road, which were destroyed by the #Syrian_Arab_Army units in the countryside of #Deir_Ezzor. #syria_insider A.A

Posted by Syria Insider on Sreda, 27. januar 2021.

ID ćelije pokreću napade na M-20 iz svojih skrovišta u pustinji Homsa. Teroristi navodno dobijaju podršku boraca koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnom području Al-Tanfa.

Likvidiran lider terorističke grupe. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA