Najnovije

UKRAJINSKA DIVERZIJA U DONBASU: Zarobljen predstavnik LNR

Tokom pregovora Kontakt grupe, ukrajinska strana je grubo prekršila sve preuzete obaveze i dogovore, saopštava Uprava narodne milicije LNR.

Ukrajinska vojska (Foto: ministarstvo odbrane Ukrajine)

Tako su danas, u dogovoru sa ukrajinskom stranom u Zajedničkom centru za kontrolu prekida vatre, zaposleni u preduzeću „Lugansk AVTODOR“ izveli radove na čišćenju puta u zoni punkta „Pervomajsk - Zolotoje“.

U tom trenutku, diverzantsko -izviđačka grupa u sastavu 24 brigade oružanih snaga Ukrajine izvršila je oružani napad, koristeći pešadijsko oružje i zarobili su jednog od posmatrača Predstavništva LNR u Zajedničkom centru za kontrolu prekida vatre.

Narodna milicija podseća da su svi zaposleni u Predstavništvu LNR u Centru nenaoružani, što su koristili pripadnici Oružanih snaga Ukrajine.

Tako je ukrajinska vojska, uprkos ovim bezbednosnim garancijama predstavništva Ukrajine u Zajedničkom centru za kontrolu prekida vatre grubo prekršila sporazume iz Minska.

'’Ne isključujemo činjenicu da je ovu akciju planirala komanda 24 brigade u svetlu predstojećeg dolaska predsednika Ukrajine Zelenskog u zonu Operacije združenih snaga, kako bi se naklonila i primila nagradu od šefa države.

Pozivamo međunarodne organizacije za monitoring i ljudska prava da obrate veliku pažnju na kriminalne radnje ukrajinske strane i prisile ukrajinske oružane formacije da ispune svoje obaveze u skladu sa sporazumima iz Minska'’, poručeno je u NM LNR.

U kojim zemljama je angažovana vagnerova grupa, saznajte OVDE.

izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA