Najnovije

OVO NE SLUTI NA DOBRO: "Proustaške snage u Hrvatskoj pripremaju brutalni obračun sa Srbima!"

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje da novi grafit koji je ispisan na autobuskoj stanici u srpskom selu Polača kod Knina potvđuje da proustaške snage imaju nameru da se brutalno obračunaju sa preostalim Srbima u Hrvatskoj.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

"Morbidni grafiti 'Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina' i 'Oluja 1995' šalju jasnu poruku preostalim Srbima da će biti proterani kao 1995. ili ubijeni na ustaški način. Proustaške snage predvode Katolička crkva, hrvatski veterani i stranke desnice uključujući HDZ, a hrvatski državni vrh direktno ili indirektno podržava njihovu zločinačku nameru", navodi Linta u izjavi za medije.

Linta ističe da je predsednik gradskog saveta mladih Bjelovara i aktivni član HDZ-a Mateo Horvat (24) nedvosmisleno pokazao da su za njega ustaški koljači koji su počinili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u suštini borci za slobodu hrvatskog naroda.

"Horvat je javno objavio svoju fotografiju na kojoj ima majicu sa natpisom 'Za dom spremni' i ustaškim grbom koji počinje sa prvim belim poljem. On je iskreno rekao da mnogi hrvatski veterani, posebno pripadnici HOS-a, koriste koljački pozdrav 'Za dom spremni'", naveo je Linta.

Kaže i da Mateo Horvat dobro zna da je Tuđmanova Hrvatska u suštini naslednica genocidne NDH zašt, tvrdi, ima mnoštvo dokaza.

Linta je podsetio da je u Hrvatskoj nizom odluka i preporuka u suštini legalizovan ustaški pozdrav "Za dom spremni". Naime, kako navodi, prekršajni sudovi u Požegi i Slunju doneli su presude kojima se "Za dom spremni" smatra izrazom volje vlasti a ministarstvo državne uprave je dalo saglasnost da navedeni pozdrav može da zvanično ostane u grbu udruženja veterana HOS-a, koji su bili sastavni dio hrvatske vojske.

Savet Vlade Hrvatske za suočavanje sa prošlošću doneo je preporuku prema kojoj se "Za dom spremni" može koristiti u posebnim prilikama, napominje Linta.

Pročitajte OVDE kakav je suludi plan Ramuša Haradinaja.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA