Najnovije

''POČETAK KRAJA SRPSTVA U CRNOJ GORI'': Jubilej crnogorske Noći veštica (VIDEO)

Na današnji dan osnovana je nevladina organizacija Crnogorska pravoslavna crkva čiji je primarni zanat organizacija maskenbala i oponašanja liturgijskog života a u čast tog jubileja podsećamo na dokumentarni film „Što ćemo mi noćas ođe“.

Crna Gora (Foto: Jutjub)

Naime, kvazi komite i Miraševi sledbenici su na današnji dan osnovali tzv. CPC 1993. godine, na Cetinju, a registrovali je 17. januara 2000. kao NVO kod Odeljenja za bezbednost (MUP) na Cetinju.

Sudeći po opisu posla, moglo bi se reći da pripadnici ove NVO danas slave Noć veštica a ne sv. Luku.

Podsetimo, „akademik“ Sreten Zeković akter farsične tribine koja je održana povodom „osnivanja NVO CPC“, i koji je „lansirao“ čuvenu rečenicu, po kojoj je portal IN4S i nazvao prilog „A što ćemo mi noćas ođe“.

Naime, u punoj sali Knjižare Matice srpske u Podgorici 2016. godine premijerno je prikazan dokumentarni film „Što ćemo mi noćas ođe“, o osnivanju NVO CPC, odnosno, kako su to istakli govornici: „jednom segmentu razgradnje nacionalne i duhovne suštine Crne Gore, koja je danas u punom zamahu nakon uspešne višedecenijske pripreme“.

Takođe, Zeković je poznat i po izlaganju zadataka NVO CPC a to je da njenim osnivanjem „završe sa srpstvom u Crnoj Gori“.

O rasulu u Hrvatskoj pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA