Najnovije

TEŠKO NAMA! Senilni Bajden podržao pristupanje Zapadnog Balkana EU

Američki predsednik DŽozef Bajden je razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o Zapadnom Balkanu, i tom prilikom je izrazio snažnu podršku nastavku procesa pristupanja zemalja ovog regiona Evropskoj uniji, navodi se na zvaničnom sajtu Bele kuće.

DŽo Bajden. (Foto: Flickr)

Bajden je tokom jučerašnjeg telefonskog razgovora sa Fon der Lajen potvrdio i svoju podršku Evropskoj uniji, ključnom partneru Sjedinjenih Američkih Država, i svoju posvećenost nastavku primene rezultata postignutih na samitu SAD i EU u junu, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Oni su razgovarali i o važnom poslu američko-evropskog Saveta za trgovinu i tehnologiju, koji se sastao u Pitsburgu 29. septembra, kako bi se obezbedilo da pravila koja regulišu globalnu trgovinu i ključne i nove tehnologije, budu ukorenjena u demokratskim vrednostima i tržišnim principima.

Bajden je naglasio važnost omogućavanja prekograničnog protoka podataka i izjednačavanja uslova u međunarodnom poreskom sistemu.

Američki predsednik je takođe pozdravio obnovljenu saradnju SAD i EU u vezi sa kovidom-19 i preduzimanje koraka za rešavanje klimatske krize, uoči samita KOP-26 u Glazgovu kasnije ovog meseca.

Predsednik Bajden je takođe naglasio važnost bliske saradnje SAD i EU u Indo-Pacifičkom regionu.

Samo 127 ljudi se prijavilo za vizu u Velikoj Britaniji, kriza sa snabdevanjem se nastavlja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA