Najnovije

PREKO 200 VAZDUŠNIH UDARA NA ID OD POČETKA OKTOBRA: Je li išta ostalo od džihadista u sirijskoj pustinji?!

Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su više od 200 vazdušnih napada na teroriste ID u centralnom regionu Sirije u prvoj nedelji oktobra, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) 8. oktobra.

ID (Foto: Jutjub)

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Londonu, ruski vazdušni napadi ciljali su skrovišta terorističke grupe na periferiji Itrije, Resafe i drugim oblastima u trouglu Hama-Alepo-Raka, periferiji Sukne i Palmire na istoku Homsa i nekoliko oblasti u zapadnom Deir ez Zoru.

- Tokom nedelju dana, ovi vazdušni napadi odneli su živote 17 boraca ID i ranili najmanje 27 drugih - navodi se u izveštaju grupe.

Ćelije ID u centralnoj Siriji nedavno su pojačale napade. Teroristi su ubili oficira sirijske vojske i nekoliko provladinih boraca tokom prošle nedelje. Ruski ratni avioni rade danonoćno iznad centralne Sirije kako bi podržali nastavak kombinovanih operacija vladinih snaga u regionu.

Uprkos tome što su tokom prošle godine pretrpeli velike gubitke kao rezultat vazdušnih napada i kopnenih operacija, ćelije ID nastavljaju da deluju u centralnom regionu. Teroristi navodno primaju sve vrste zaliha, uključujući oružje, od boraca koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnoj oblasti Al-Tanf.

Šta je Lavrov poručio Evropljanima pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA