Najnovije

MOSKVA O NOVOM CENTRU CIA: Bore se protiv Kine metodama 20. veka i eksponatima muzeja Hladnog rata

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu direktora CIA Vilijama Burnsa o stvaranju centra za borbu protiv Kine. O tome je pisala na svom Telegram kanalu.

CIA (Foto: Jutjub)

Prema rečima Zaharove, CIA će se boriti protiv glavne geopolitičke pretnje 21. veka metodama 20. veka, "iznoseći iz skladišta muzeja omiljenu stvar - stratišta hladnog rata". Tako je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije optužila CIA za oživljavanje starog poretka. Zaharova napominje da u cilju borbe protiv Pekinga SAD nameravaju da deluju na stari način - povećanjem CIA i uspostavljanjem nadzora nad Kinom.

Zaharova je takođe skrenula pažnju na činjenicu da će CIA pratiti akcije „agresivne Rusije“: „Pominjemo se zajedno sa terorizmom, Severnom Korejom i Iranom. Dubina analize ne dozvoljava da se bezglavo uroni u nju".

Ona je naglasila da je organizacija novog CIA centra izvedena u vreme kada američka nacionalna bezbednost ima ozbiljnije probleme: rast ilegalne migracije, prekogranični organizovani kriminal, izazovi povezani sa pandemijom. „Da li zaista CIA uopšte nije zainteresovana za ono što se dešava u samim Sjedinjenim Državama?'’, pita Zaharova.

Po njenom mišljenju, nema smisla da se SAD upuštaju u „namerne pretnje“ koje navodno potiču iz Rusije i Kine, koje su udaljene hiljadama kilometara.

Direktor CIA -e Vilijam Burns najavio je stvaranje Kineskog misijskog centra (CMC) 7. oktobra. U saopštenju se napominje da će se novi centar boriti ne protiv naroda Kine, već protiv kineskim vlastima.

O seriji atentata i ubistava među ukrajinskom političkom elitom pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA