Najnovije

"Izdajnička SNS nastavlja sramnu trgovinu Kosovom i Metohijom"

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oštro je kritikovao nedavne izjave ministarke energetike Zorane Mihajlović povodom najava kosovskog operatera KOSTT da će uskoro početi naplate i isključenja električne energije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Đorđević. On je postupanje Mihajlovićeve i cele vlade po ovom pitanju nazvao „licemernim“.

Mlađan Đorđević (Foto: Helm Kast)

„Ministarka i ostali licemeri iz SNS dobro znaju da su mirno predali sistem u ruke Albancima, a sada se prave ludi i daju iznenađene izjave kada Priština hoće retroaktivno da naplaćuje i seče struju Srbima“, kaže lider Oslobođenja i dodaje da se radi o očekivanom pritisku na srpsko stanovništvo.

„U decembru prošle godine, vlada je predala celokupan energetski sistem na severu Kosova Prištini, i to kompaniji KOSTT koja je deo jedinstvenog albansko-kosovskog energetskog bloka, praktično stvarajući energetsku infrastrukturu Velike Albanije“, podseća Đorđević.

Đorđević je podsetio da su ovog vikenda u Elbasanu vlade tzv. Kosova i Albanije održali zajedničku sednicu na kojoj su otvoreno promovisali ideju stvaranja velikoalbanske države na Balkanu.

On kaže da je pokret Oslobođenje „prvi ukazao šta se sprema“, navodeći da se radi o jednoj od retkih političkih organizacija koja je još tada upozoravala javnost Srbije na posledice predaje energetskog sistema.

„Kada smo pre godinu dana alarmirali javnost, SNS nas je napao iz svih oružja“, navodi Đorđević.

Kako je podsetio, u decembru prošle godine u Beogradu održan je „hitan sastanak državnog vrha“, da bi se umirila javnost povodom ovog pitanja.

„Još tada je Aleksandar Vučić u dramatičnom obraćanju rekao da će imati sve odgovore u vezi energetike na KiM u roku od 72 sata. Od tada je prošlo skoro 12 meseci, odgovora još nema, a izdaja koju su počinili sada dolazi na naplatu“, kaže predsednik pokreta Oslobođenje.

On se osvrnuo i na izjavu Mihajlovićeve da se radi o „još jednoj u nizu organizovanih ujdurmi protiv srpskog naroda“.

„U potpunosti je u pravu, samo što je tu ujdurmu organizovala izdajnička SNS, nastavljajući tako sramnu trgovinu Kosovom i Metohijom i Srbima koji tamo žive“, zaključuje Mlađan Đorđević.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA