Najnovije

NACIONALIST: Vučić povukao zakon zbog protesta i apela Miše Vacića

- Posle masovnih protesta i javnog apela Srpske Desnice i Miše Vacića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da povuče Zakon o eksproprijaciji, upravo je taj zakon i povučen, piše portal Nacionalist.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Podsećamo da se Srpska desnica usprotivila Zakonu o eksproprijaciji, ali i zatražila da se potpuno zabrani rad Rio Tinta u Srbiji.

- Srpska Desnica poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da ne potpiše zakon o eksproprijaciji zemljišta, već da ga vrati narodnoj skupštini Republike Srbije – apelovao je Vacić pre povlačenja zakona.

Podsećamo da je svojevremeno opozicija tvrdila da je Miša Vacić u direktnom kontaktu sa predsednikom srbije Aleksandrom Vučićem, a i sam Vučić je potvrdio da su imali telefonske razgovore. Nepoznato je da li je Vacić protiv zakona agitovao samo kroz medije ili je bilo i direktnih kontakta na tu temu sa Vučićem.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela tu odluku i iz skupštinske procedure povukla Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Aleksandar Vučić. Na istoj sednici Vlada je predložila izmene i dopune Zakona o referendumu.

„Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo“, saopštila je Vlada Srbije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA