Najnovije

IZLAPELI RASPOP POZIVA NA ORUŽJE! Uporedio Srbe sa fašistima i poručio da treba da se "presudi svetosavskom opanku"

"Tendencija je da se uspostavi nepodnošljivo stanje za Crnogorce, i sve katolike i muslimane nezavisno od njihovoga nacionalnoga iskaza.”

Miraš Dedeić. (Foto: Fejsbuk video)

„Vlast i Srpska crkva vode kampanju koja podsticajno deluje na svetosavsku masu da nasrće i iskaljuje bes na sve druge i drugačije, zbog same činjenice njihoga postojanja. Razmere njihove ambicije da zavedu teror svetosavlja postaju stvarnost i najavljuju užas i nasilje koje nam prete„, saopštio je direktor NVO CPC i moguće svetski rekorder u kostimiziranom pojavljivanju među narodom i dodao:

“I jedne i druge nadahnjuju srednjovekovne mračnjačke ideje. Tendencija je da se uspostavi nepodnošljivo stanje za Crnogorce, i sve katolike i muslimane nezavisno od njihovoga nacionalnoga iskaza.”

Kako navodi ovaj vodič NVO, Pljevlja, Berane, Bijelo Polje i Nikšić su postali centri radikalnoga svetosavlja uperenoga protiv svih manjina i samoga postojanja crnogorske države.

“U Nikšiću sa zgrada vise portreti crnogorskoga arhineprijatelja Amfilohija, a vlasti ćute. U Beranama junaci grafitima po zgrada juršaju na komšije islamske vere i predlažu da se jedna ulica imenuje po ratnome zločincu osuđenome za genocid. Nasrnuli su i na jednoga građanina i povredili ga zato što se iskazuje kao Crnogorac”, kaže Miraš.

U Bijelome Polju i Pljevljima stvorili su nepodnošljivu atmosferu za Crnogorce i Bošnjake.

Kostimizirani direktor NVO poziva opoziciju, dijasporu, nevladine organizacije i pojedince da se uključe u odbranu temeljnih vrijednosti crnogorskoga društva koje je napadnuto iznutra od vlasti i od spolja iz Srbije i Republike Srpske.

“U svakom slučaju, nema te propagande koja može da nas liši ljubavi prema domovini i slobodrskoga instinkta koji je presudio italijanskim i njemačkim fašistima u Drugom svjetskom ratu. Neka ti junaci znaju, presudiće i svetosavskome opanku”, zaključio je direktor NVO CPC.

Srbija se u jednom danu zadužila 3.2 milijardi evra! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA