Najnovije

UDAVILI SE U SOPSTVENOJ KRVI: Napali Ruse i Asadovu vojsku, pa dobili odgovor (VIDEO)

Čini se da su teroristi odlučili da proslave godišnjicu moskovskog sporazuma između Putina i Erdogana o prekidu neprijateljstava u Idlibu, ali su dobili oštar odgovor od SAA uz podršku Vazduhoplovnih snaga Rusije.

Eksplozija (Foto: Jutjub)

Propagandno krilo grupe Ansar al-Tavhid, povezano sa Al-Kaidom, objavilo je pretenciozne snimke prilično moćnog udara na gradove koji se nalaze u provinciji Idlib udaljene od linije fronta pod kontrolom Damaska.

Teroristi u ekstazi granatiranje kuća u gradu Mardih nazvali su „napadom na sedište rusko-sirijskih snaga“.

Šta se zapravo dogodilo?

Prema operativnim podacima, 9. marta u 09:35 po lokalnom vremenu, militanti Hajat Tahrir aš-Šam i savezničke terorističke formacije započeli su masovno granatiranje naselja Serakib, Dadih i Mardih, koja se nalaze jugoistočno od glavnog grada pokrajine Idlib i kontroliše ih SAA.

Pored toga, istovremeno sa početkom granatiranja, vazdušno izviđanje Ruskih vazduhoplovnih snaga otkrilo je da teroristi uvlače dodatne jedinice u područje naselja Saan i San, koja su na manje od dva kilometra od kontaktne linije.

Čim su teroristi zauzeli položaje na periferiji grada Saana, nanet im je snažan artiljerijski udar, primoravši ih da se povuku sa gubicima. Prema izveštajima, ubijeno je nekoliko desetina militanata.

Kakav izbor je stavljen pred egipatsku vojsku, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA