Najnovije

Palmer saopštio plan međunarodne zajednice za dijalog Beograda i Prištine!

Američki pomoćnik državnog sekretara Metju Palmer izjavio je da je dobro što su prioriteti lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija borba protiv korupcije i dobro upravljanje, ali je naglasio da međunarodna zajednica očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine, prenosi LJajmi.

Metju Palmer. (Foto: Jutjub)

Palmer kaže da je dobro što su prioriteti Kurtija usmereni na rešavanje pitanja u unutrašnjoj politici i istakao da svet očekuje da njegova vlada radi i na rešavanju pitanja u spoljnoj politici.

„Kosovo će morati da se uključiti u spoljnu politiku, a posebno u dijalog sa Srbijom. Uveren sam da će Kurti i njegova vlada raditi i na unutrašnjoj i spoljnoj politici", kaže Palmer.

Palmer smatra da je moguće postići dogovor sa Srbijom u ovom mandatu vlade Kosova, ali kaže da je teško odrediti rokove. On isitiče da je spreman za saradnju ​​sa Kurtijem sa kojima je radio i u prošlom mandatu.

„Imao sam dobre odnose s Kurtijem dok je on u prethodnom mandatu bio premijer. Poznajem ga dugi niz godina i smatram da on stavlja u prvi plan sve ono što je u najboljem interesu Kosova. Pre svega pozdravljam priliku da radim sa njim i njegovom vladom na našim zajedničkim prioritetima," rekao je Palmer.

Majka molila Đinđića da ne isporučuje Srbe Hagu, on joj ovo odgovorio! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA