Najnovije

SKANDALOZNE IZJAVE ĐUKANOVIĆA PRED PORAZ U NIKŠIĆU: Vređao upokojenog vladiku Atanasija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, je komentarišući jučerašnje izlaganje premijera Zdravka Krivokapića povodom sto dana rada Vlade, „ocenio“ rečima: “Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku “Verovali ili ne“. „Šta je Crna Gora dočekala…”, a potom je i umirovljenog hercegovačkog vladiku Atanasija nazvao fašistom i najotvorenijim neprijateljem Crne Gore.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

“Juče je premijer skoro ljutito objasnio zašto je prvog dana zadužio državu 750 miliona. Da nije toga bilo, kaže, njegove vlade ne bi bilo. Valjda mu se otelo da navede pravi razlog. A onda sažaljivo moli za malo privatnosti”, napisao je Đukanović na Tviteru.

Đukanović se, očigledno svestan potpunog poraza na izborima u nedelju, 14. marta, u Nikšiću, nije zaustavio na jednom „tvitu“, te je nastavio:

„Za razumevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone“, kazao je Đukanović i dodao: „A ne kaže, šta će premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske veroispovijesti onog istog koji je ne tako davno pretio da će nam ako se naljute i mošti Svetog Vasilija oteti i preneti u Hercegovinu”.

„Ako smatrate da vernik ne može da bude premijer onda definišite to zakonom“

„Ja vama nemam šta da krijem. Lično sam otišao do Trebinja da bih odao počast episkopu čija eparhija ulazi u granice Crne Gore. Sa kojim sam bio prijatelj, imao divne trenutke razgovora. Moje putovanje je bilo apsolutno privatno. Ja još nisam spoznao vernika koji neće da poljubi krst koji stoji na nečijem kovčegu. Vi ga nađite ako je vernik koji će to da uradi. Ja sam imao dilemu šta da uradim, da li da skinem ili ne skinem masku na trenutak. Odlučio sam da skinem masku jer sam vernik. Ako smatrate da vernik ne može da bude premijer onda definišite to zakonom. Drugo, ljubio sam kolač u Hramu. To je istina. Sve drugo je pokušaj nekoga da pokaže kako je premijer nedosledan i ne poštujem mere“, kazao je juče premijer Zdravko Krivokapić komentarišući odlazak na sahranu vladike Atanasija.

Kako je Kremlj razotkrio namere Amerike u vezi sa vakcinama, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA