Najnovije

U DONBASU ĆE SE VODITI BITKA VELIKIH RAZMERA: ''Ovo nije samo ukrajinsko ili čak evropsko pitanje''

Šef kijevske delegacije u Trilateralnoj kontakt grupi za Donbas, Leonid Kravčuk, predvideo je sukob velikih razmera u Donbasu, u vezi sa kojim je pozvao na učešće SAD u pregovorima. On je ovo izjavio u emisiji TV kanala Ukrajina 24, prenose RIA Novosti.

Ukrajinska vojska (Foto: Flickr)

Prema Kravčuku, sukob u Donbasu nije samo ukrajinsko ili čak evropsko pitanje. „Ovo je pitanje mogućeg sukoba velikih razmera ako se Rusija ne zaustavi na svojim apetitima“, rekao je on.

Ranije 13. marta, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Oleksij Danilov nazvao je informaciju da će Kijev preći u ofanzivu na Donbas glasinama i dezinformacijama. Za njihovo širenje okrivio je Rusiju. Prema njegovim rečima, Moskva vrši psihološki napad na stanovnike određenih područja Donbasa koje Kijev ne kontroliše.

Odnosi između Kijeva i Moskve naglo su se pogoršali nakon ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom u martu 2014. godine i izbijanja sukoba u Donbasu u aprilu iste godine. Deo Donjecke i Luganske oblasti proglasio je nezavisnost. Kijev je pokušao da ih vrati silom, ali bezuspešno. Ukrajina optužuje Rusiju za oružanu agresiju i okupaciju regiona Krima i Donbasa. Moskva sebe ne smatra stranom u sukobu i odbacuje tvrdnje.

Šta će se desiti ako Rusi i Britanci zarate, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA