Najnovije

DODIK MENJA STRUKTURU VLASTI: Nova ovlašćenja predsednika Republike Srpske?

Član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je u intervjuu za "Nezavisne novine" da će tokom predstojećih izmena izbornih zakona u BiH predložiti da iz Republike Srpske u jednoj ličnosti treba birati člana predsedništva Bosne i Hercegovine i da predsednik Republike po automatizmu bude i član predsedništva.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

"Mi imamo pravo da kažemo kako ćemo birati našeg člana predsedništva i mislimo da predsednik koji je upoznat sa svim detaljima za Republiku Srpsku treba da bude član predsedništva BiH", rekao je Dodik.

On je demantovao glasine da je SNSD u defanzivi i naglasio da u pandemiji nema mesta političkim temama, cilj je da se pomogne svima.

"Zbog koronavirusa svi trpe, privreda i ugostiteljstvo najviše. Veliki je broj ljudi u bolnicama, naš zdravstveni sistem nije ugrožen ali su zdravstveni radnici premoreni. Naš zdravstveni sistem se pokazao fleksibilnijim i boljim od nekih u zemalja u okruženja i sretan sam što nemamo priliku da gledamo scene iz bolnica u Italiji, Španiji, Francuskoj i Americi kada je u njima bilo i po 1.000 mrtvih dnevno. Mi to nismo imali i ove mere koje preduzimamo preduzimamo od straha od preopterećenja", rekao je Dodik.

Kako se NATO našao na optuženičkoj klupi, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA