Najnovije

LUKAŠENKO TRAŽI VOJNA POJAČANJA: Dajte nam te avione, hoćemo da Belorusi i Rusi lete zajedno

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je upotrebu ruskih aviona za zajedničke patrole u zemlji.

Lukašenko (Foto: president.gov.by)

Kako je prenela agencija Sputnjik Belorusija, Lukašenko je ovo pitanje pokrenuo na sastanku o vojnoj saradnji sa Rusijom. Primetio je da zemlje već imaju iskustva zajedničkog patroliranja, što je bio slučaj tokom Svetskog prvenstva 2014. godine u Minsku.

"Dajte nam te avione na kojima će, kao u to vreme, leteti zajedno Rusi i Belorusi. Baza imamo dovoljno i ne trebaju se nove graditi. Zašto da se bacaju pare. Bolje da se od njih kupe ili naprave novi avioni“, rekao je Lukašenko, prenose RIA Novosti.

Beloruski lider je takođe govorio o razgovorima koje je vodio sa Vladimirom Putinom u Sočiju. Prema njegovim rečima, Minsk će nastaviti da koordiniše spoljnu politiku i odbrambena pitanja sa Moskvom. Rekao je da želi da izgradi isti odnos u ekonomiji, kako se ne bi „trzao“ oko zapadnih sankcija. U isto vreme, predsednik je naglasio da sa Putinom nije razgovarao ni o dodeli zajma republici, ni o prenosu vlasti.

Belorusija je strateški saveznik Rusije. Interakcija unutar Savezne države, kao i integracija unutar Evroazijske ekonomske unije, sadržana je u spoljnopolitičkom konceptu.

Lukašenko je dodao da je razgovarao o svim zajedničkim inicijativama u kontekstu Saveza, te da nije bilo govora o spajanju ili inkorporaciji republike u Rusiju.

Amerikanci će moliti Rusiju za koru hleba. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA