Najnovije

KALINIĆ SE BRANIO BALAŠEVIĆEVIM STIHOVIMA: Ovo su rekli svedoci na kraju suđenja za pesničenje na derbiju!

Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla, jer ćud je ćud, a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno, jer čast je čast, a vlast je vlast. Ovim stihovima iz pesme pokojnog Đorđa Balaševića "Ne lomite mi bagrenje" juče se sudskom veću Višeg suda u Beogradu obratio Milan Kalinić, glumac i voditelj, koji je optužen za nasilničko ponašanje na košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana u aprilu 2019. u hali "Aleksandar Nikolić".

Milan Kalinić (foto: Jutjub)

Iznoseći završne reči, glumac je, pored toga što je recitovao, istakao da su mediji za sve krivi.

- Nisam učestvovao u izazivanju incidenta. Reagovao sam iz moralnih i hrišćanskih razloga, da odbranim prijatelja koji je bio napadnut. Samo sam pokušao da sprečim nastavak incidenta - rekao je Kalinić:

- Svega ovoga ne bi bilo da me u medijima nisu osudili, a da nisu bili prisutni na događaju. Ceo postupak protiv mene se vodi jer sam javna ličnost.

Na početku suđenja odbrana Milana Kalinića rekla je da su odustali od toga da političar Dragan Šutanovac svedoči, što je sud prihvatio. Inače, Šutanovac je bio na spornoj utakmici, a postoje i snimci na kojima se vidi kako drži Kalinića i pokušava da spreči tuču.

Juče su svedočili reditelj Jug Radivojević i Živorad Anđelković, poznatiji kao Žika Pauk. Oni su bila na utakmici kada je došlo do incidenta između optuženog i Dalibora Krkovića.

- Milan i ja imamo mesta ispod koša i sezonske karte. S naše leve strane tog dana bio je postavljen dvosed, predviđen za poznate - rekao je Radivojević.

- Milan je davao izjavu za TV, a na tom dvosedu je seo momak. Video sam Marka Pavlovića da prilazi. Govor tela mi je ukazao da se raspravljaju. Taj mladić ustaje i udara glavom Marka i poteže pesnicu. Utrčava Kalinić i hvata Dalibora za jaknu, odvlači ga od Marka kako bi sprečio dalju tuču. Ništa drugo nisam video.

Žika Pauk je takođe posvedočio da nije video da je Kalinić udario Krkovića. Tužilac je zatražio da se Kaliniću izrekne uslovna kazna od 10 meseci, novčana kazna od 100.000 dinara, kao i da mu se zabrani da godinu dana ide na Zvezdine utakmice. Izricanje presude zakazano je za 6. april.

“Skakala je po meni, dodirivala me...”, ovo je Kristijan ispričao o Staniji, čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA