Najnovije

Čim Srbija pobedi, Vučić obećava Nacionalni stadion

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne odustaje od izgradnje Nacionalnog stadiona, pa je i danas po ko zna koji put najavio početak izgradnje objekta vrednog, bar prema onome što je do sada prikazivao, preko 350 miliona evra. Simptomatično je da to radi uvek kada reprezentacija pobedi, kao što je to bio slučaj sinoć u Bakuu. Jeftini politički poeni...

Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Sašo Ilijoski

Prisustvujući obeležavanju početka radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin, koji je nastavak auto-puta E-763 Miloš Veliki, Vučić je najavio izgradnju Nacionalnog stadiona za ovu godinu.

- Izgradnja nacionalnog stadiona biće izvanredan projekat. Ove godine krećemo u izgradnju. Biće velelepan i biće jedan od najmodernijih u Evropi - istakao je predsednik Srbije, dodajući da će taj objekat "postati novi centar okupljanja građana i privrednika, pošto će tu biti izgrađena dobra infrasrtuktura i postojaće dobra saobraćajna veza sa gradom".

Ima ona narodna "Ko o čemu, vojnik o skraćenju... itd", a nova narodna poslovica od 2015. godine je "Ko o čemu, Vučić o Nacionalnom stadionu". I da se ne lažemo, "Nacionale" je potreban, ali kad bismo živeli realno u "zlatnom dobu", a ne u ovom "SNS zlatnom dobu" jer Srbija nema stadion A klase izgrađen u 21. veku. Da nije pandemije, da nam zdravstveni sistem nije pre pucanjem, da nam je sve potaman sa platama od prosečno 3.000 evra, da ova vlast ne ubija prirodu i da, kako reče danas Vučić "Srbija je danas najveće gradilište u Evropi", investicija u objekat koji se koristi pet puta godišnje bio bi prihvatljiv. Red je da Srbija zaista dobije stadion "A" klase, kad su joj svi ostali iz sredine 20. veka.

Međutim, pošto živimo u ovakvoj Srbiji i ovom zlatnom dobu, slobodno neka predsednik nastavi samo da lažno obećava početak Nacionalnog stadiona koji, realno, nikome ne treba. Zvezdin je sasvim dovoljan za "orlove". I uzgred, Vučić je zaboravio da neko prati njegova iz(laganja), pa ga mi podsećamo, kad već neće niko iz njegovog okruženja, da prvo mora ponovo da raspiše tender za Izradu dokumentacije za dizajn Nacionalnog stadiona jer je stari, raspisan 25. oktobra 2019, poništen u maju 2020. godine zato što Vlada nije imala novac da ga sprovede u vreme pandemije. Sa ovim saznanjem trebalo bi da zatim Vučić podseti Ministra finansija Sinišu Malog da ponovo kao s kraja 2019. godine gromko najavi kako je "novac za Nacionalni stadion već namenjen u budžetu". Tada je Mali pričao o budžetu za 2020. godinu.

Te stavke - Nacionalni stadion - nismo uočlili u budžetu za 2021. godinu, pa se pitamo iz kojih sredstava i sa kojom dokumentacijom će početi da se gradi Nacionalni stadion u Surčinu?

"Vučić hapsio političke protivnike i neistomišljenike". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA