Najnovije

Rusko iranski savez nije bezuslovan, u Siriji su sukobili interese! (VIDEO)

Ko kontroliše Bliski Istok tema je intervjua sa Srboljubom Peovićem istraživačem na Institututu za evropske studije. Peović detaljno objašnjava koje od tri svetske sile, SAD, Rusija i Kina, kontrolišu koji deo ovog turbulentnog regiona i glavna polja sukoba.

Rusi u Siriji (Foto: Jutjub)

Koliko je situacija na Bliskom Istoku komplikovana govori i činjenica da Rusija i Iran, iako saveznici, u Siriji imaju sukobljene interese što ostavlja velike posledice na samom terenu.

Peović komentariše i stanje u Avganistanu gde Talibani i dalje kontrolišu veliki deo teoritorije, egipatsko – etiopijski sukob, kao i konfrontaciju Egipta i Turske u Libiji i na Mediteranu. 

Peović kao saradnik Komesarijata za izbeglice i migracije govori o migrantskoj krizi i komentariše razne teorije koje se vezuju za migrante sa kojima ima direktan kontakt 

Od početka pandemije prema zvaničnim podacima u Srbiji je oko 20 migranata obolelo od kovida. On smatra da je njihova izolovanost u prihvatnim centrima glavni razlog malog broja obolelih među tom populacijom.

Peović je u emisiji Helm Kasta odbacio pojedine stereotipe pa i teorije zavere vezane za migrante objašnjavajući mehanizam njihovog polaska na put EU koji najčeće počinje zaduživanjem kod lokalnih zelenaša u zemlji poreklaa gde kao garanciju u zalog daju sopstvenu porodicu On je objasnio zašto svi migranti nose bankarske kartice i da li svi imaju isti tip telefona.

On kaže da .je broj onih koji su zatražili azil u Srbiji manji od trocifrenog i odbacio teorije da postoje sporazumi po kojima se planira naseljavanje miliona migranata na tlu Srbije.

Kako je ruski lider "pročitao" američkog predsednika pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA