Najnovije

"NEKO MORA DA ZAVRŠI U ZATVORU": Vučić prvi put prokomentarisao optužbe protiv Palme!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je gostujući u Dnevniku RTS-a prokomentarisao optužbe protiv Dragana Markovića Palme. 

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

Vučić je na početku napomenuo da se po ovom pitanju do sada nije izjašnjavao jer to nije posao za politiku, već za nadležne organe i institucije.

- U trenutku kada vidite da se Srbija podelila po tome da li je neko silovao ili nije silovao i kome ćete da verujete, kao da je to pitanje tabloidnog predstavljanja ko je u pravu, a ko nije. Ili kao, čija mi se pozicija više dopada, a čija ne. Nisam želeo da se izjašnjavam ni na koji način, čak ni kada je bio u pitanju optuženi političar koji je moj politički protivnik i koji je pre nekoliko meseci vodio demonstracije protiv mene, čak i vikao i urlao ispred predsedništva.

Predsednik je rekao da nije želeo da se oglašava jer "država mora da bude poštena" i da su to isuviše teške optužbe.

- Zamislite da smo mi rekli "Đinđićeva Vlada - Vlada silovatelja" jer taj čovek je bio u Vladi Zorana Đinđića. Nijednog sekunda to niste čuli, niti ćete čuti. Niti ću danas da kažem bilo šta za bilo koga od njih. To je posao za sudove i tužilaštvo. Kad god vidim da se političari umešaju, kao u slučaju Dragana Markovića, utroba mi se okrene naopačke - rekao je Vučić i još jednom ponovio da su u pitanju teške optužbe i naglasio da je po jednom pitanju Marković u pravu - ili on ili neko mora da završi u zatvoru. 

- Policija je dobila zahtev za prikupljanje, policija će da sasluša sve - od Markovića do Tepić - rekao je Aleksandar Vučić.

On je pomenuo da su česte optužbe protiv njega jer je on predsednik države i da se sve to podvodi pod politiku, ali da ovo više nije politika.

- Ako se pokaže da je istina, biće jezivo. Ali, ako se pokaže da nije istina biće još jezivije. Šta će da radi Marković, šta će da objašnjava svojoj deci, svojim unucima, bilo kome? - rekao je Vučić.

- Ako postoje žene koje će da kažu, maloletnice, dajte to nadležnim organima, nemojte u to da unosite politiku. Dakle, ponosan sam na reakciju srpske države, na ozbiljnost i odgovornost , ali politiku ostavite po strani. 

On je istakao da zaštićenih nema, i da ih neće biti i naglasio da to svakako neće biti ni Dragan Marković Palma, ali se osvrnuo i na to "ko će da mu vrati život ako to nije istina?".

- Ja sam bio u Jagodini četiri puta njegov gost. Ja ne mogu da garantujem da se nekada nešto nije događalo, ne virim u tuđe postelje i ne pravim se pametan kao svi drugi, ali ta četiri puta koliko sam bio niko mi nikada nije doveo nikakve žene, devojke, niti je bilo ko seo pored mene, a kamoli nešto drugo radio - rekao je predsednik i rekao da je Marković uvek bio dobar domaćin, ali da to ne mora ništa da znači.

Ko osvoji ovaj grad postaje pobednik krvavog rata! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA