Najnovije

Kineski eksperti zabrinuli SAD: Zahvaljujući ovom oružju nijedna pomorska sila neće se usuditi da izazove Ruse

Analitičari objasnili koji su ruski aduti u slučaju sukoba sa američkim grupama nosača aviona.

Ruska mornarica (Foto: kremlin.ru)

Kineski stručnjaci ukazali su na mogućnost da Rusija asimetričnim napadima neutrališe superiornost američkog nosača aviona.

Uprkos činjenici da ruska mornarica ima samo jednog nosača aviona  „Admiral Kuznjecov“, koji je sada na remontu, Rusija ima čime da odgovori na 11 grupa nosača aviona američke mornarice, od kojih je svaka sposobna da uništi čitave flote malih država. O tome su nedavno pisali vojni analitičari kineskog portala Sohu.

„Ruska flota se ne oslanja na broj nosača aviona, već na druge adute“, komentarisali su kineski analitičari trenutni odnos snaga.

Strani stručnjaci su istakli da ruske podmornice Projekat 955 Borej, koje odlikuje izuzetno nizak nivo buke i arsenal od 16 balističkih raketa Bulava, sposobnih da pogađaju ciljeve na udaljenosti do 9 hiljada kilometara, predstavljaju veliku opasnost ne samo za nosače američke mornarice, već i za sve ostale američke oružane snage.

Na osnovu toga, Kinezi su izrazili uverenje da su ruski Boreji sposobni da „samostalno izazovu američke grupe nosača aviona“.

Drugi „adut u rukavu Rusije“ su njene nove hipersonične rakete Cirkon, koje razvijaju brzinu leta do 9 Maha, zbog čega su sposobne da probiju bilo koji savremeni PVO sistem, a garantuju uništavanje američkog nosača aviona sa deplasmanom većim od 100 hiljada tona. 

„Iako je u ruskoj mornarici ostao samo jedan nosač aviona, prisustvo desetina podmornica i hipersoničnih projektila omogućava ruskoj floti da ostane među vodećim u svetu.

Zahvaljujući ovome, nijedna pomorska sila neće se usuditi da izazove Ruse “, rezimirali su stručnjaci. 

Najjači sukob Izraela i Hamasa od 2014. preti da preraste u novi rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA