Najnovije

NEPRIJATELJ SPREMA NAPAD PROTIV RUSIJE I SIRIJE: Scenario je već pripremljen (VIDEO)

Uoči predsedničkih izbora u Siriji, Beli šlemovi i njihovi nalogodavci ponovo pripremaju provokaciju upotrebom hemijskog oružja za diskreditaciju vlade Sirije i protiv Rusije koja aktivno pomaže toj zemlji.

Gas maska (Ilustracija: Pixabay)

Informacije o pripremi nove provokacije potvrđuju informacije dostupne ruskoj vojsci. Utvrđeno je da su predstavnici „Belih šlemova“ prevezli šest buradi hlora iz naselja DŽisr al-Šugur. Teroristi Hajat Tahrir al-Šam (HTŠ) obezbedili su sigurnost isporuke otrovne supstance.

Tako zapadni sponzori nisu napustili ideju upotrebe provokacija hemijskim oružjem.

Scenske snimke dece pogođene hemijskim napadima sada su preko potrebne stranim obaveštajnim službama da poremete predsedničke izbore u Siriji i stvore izgovor za uvođenje novih ekonomskih sankcija i napada na vladine ciljeve, piše portal Ruskaja Vesna u svom izveštaju iz Sirije.

Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana potvrdio je informacije o predstojećoj provokaciji.

Tokom video brifinga, izjavu o ovome dao je zamenik šefa Centralne komandne službe Ruske Federacije u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Karpov.

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane rekao je da je ruska vojska dobila informacije o pripremi provokativne akcije u zapadnom delu provincije Idlib od strane pripadnika Hajat Tahrir Al-Šam koristeći otrovne materije.

„Teroristi su 23. maja, u pratnji predstavnika pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi, u dva kamiona isporučili šest kontejnera sa otrovnim supstancama, verovatno sa hlorom, na područje naselja DŽisr al-Šugur. Prema izveštajima, militanti planiraju uoči sirijskih predsedničkih izbora da izvedu hemijski napad i njegove posledice u vidu žrtava i povreda među lokalnim stanovništvom zbog naknadne optužbe sirijskih vladinih snaga za upotrebu hemijskog oružja protiv civila “, rekao je kontraadmiral Aleksandar Karpov.

„Beli šlemovi“ su izgubili na aktuelnosti. Ovo su novi koraci Zapada da diskredituje sirijsku vladu.

Ponavljano izlaganje Belih šlemova u provokacijama uz upotrebu hemijskog oružja obezbedilo je ovoj organizaciji status „pseudo-humanitarne“ organizacije.

'’Ruska strana redovno obaveštava svetsku zajednicu o predstojećim provokativnim akcijama. Tokom sirijskog sukoba potvrđivane su sve izjave predstavnika Ministarstva odbrane i Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, čime je Zapad sateran u ćošak i nije ostavljena šansa za sprovođenje plana'’, zaključuje Karpov.

O najvećoj tajnoj sili na svetu saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA