Najnovije

NAPREDNJACI LAŽU KAO VUK I MAČAK PINOKIJA: "Ajte prikupite 50 pristupnica, pa ćemo vam napraviti put"

Meštani sela Drlupa kod Kraljeva nakon poplava 2019. godine u kojima im je bujica odnela deo puta, i danas se voze koritom reke, jer su sva obećanja gradske vlasti u Kraljevu da će dobiti put, nestala. Kako su meštani ovog sela ispričali za N1, gradski odbor SNS ih je poslednji put uslovio da im obezbede 50 pristupnica u članstvo partije, ukoliko žele da dobiju novi put. Ali, ni posle toga nisu ništa dobili.

Stanovništvo Drlupe mantaju već dve godine (foto: N1 video printskrin)

Od budžeta do budžeta grada, pa sve do rebalansa istih, reči su kojih su se meštani gružanskog sela Drlupa naslušali u poslednje dve godine. A tražili su jednostavan odgovor na pitanje kada će im put biti napravljen, koji je bujica odnela u poplavama pre dve godine. A za sve to vreme, meštani koriste alternativni put koji vodi kroz korito rečice. Kažu – sami ga posipaju, a kada su sezone kiša, onda prelazak nije moguć i mora da se koristi obilazni put koji oduzima puno vremena.

„Tada smo dobili obećanje da će to u najkraćem roku da se sanira i put vrati u prvobitno stanje. Posle samo dvadesetak dana smo dobili informaciju da je to prevelika investicija za Kraljevo, i da moramo da čekamo rebalans budžeta za 2019. On je prošao i opet nije bilo para za nas. Čekali smo da nas uvrste u budžet za 2020. Ali, ni tada nije bilo sredstava za nas. I tako smo stigli do 2021. godine“, kaže Nenad Simović, meštanin Drlupe.

U iščekivanju da će videti mašine u selu, i izgled tog novog puta počeo je da bledi i u mašti.

Poslednji u nizu obećanja gradske vlasti desio se u decembru prošle godine, kada im je rečeno da je obezbeđeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Plan je bio da u martu ove godine započnu radovi.

Osim što nije ni pedalj rekonstrukcije započet, meštani Drlupe kažu da su bili uslovljeni od Gradskog odbora SNS u Kraljevu. Naime, prema njihovom svedočenju, naprednjaci su tražili da selo mora da im obezbedi 50 pristupnica, ukoliko žele da svi njihovi problemi budu rešeni.

„Između ostalog, desio se i taj momenat. Ne mogu da kažem da smo bili prinuđeni i da smo morali, ali nam je rečeno da bi valjalo i da bi kada bi potpisali pristupnice, to ubrzalo rešavanje naših problema. Mi smo i to odradili. Ali s druge strane, odgovora još nema“, rekao je Simović.

N1: Jel znate ko vam je konkretno tražio da potpišete pristupnice?

„Pa, ko je tražio? Ja nisam direktno bio u kontaktu ni sa kim, ali pretpostavljam da je to tražio vrh SNS u Kraljevu, možda čak i Raškog okruga“, ispričao je ovaj meštanin.

Iz Gradskog odbora kraljevačkih naprednjaka kažu da će radovi na sanaciji puta početi uskoro. Kažu već do kraja ovog meseca. Ali, nismo dobili odgovor da li je uobičajeno da selo od 130 stanovnika u jednom danu preda 50 pristupnica za članstvo u partiji.

Nebojša Simović, predsednik Gradskog odbora SNS, nije želeo pred kameru. U telefonskom razgovoru nam je negirao mogućnost da je on lično od nekoga iz ovog sela tražio da potpiše pristupnicu. Međutim, on nije mogao da tvrdi da to možda nije učinio neko drugi. Na naše pitanje da li zna da je 50 pristupnica u danu stiglo iz ovog sela, Simović je rekao da mu to nije poznato. Dodao je i da svako ko želi može da potpiše pristupnicu.

A kakva prevara su vaučeri od 5.000 dinara za vakcine, čitajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA