Najnovije

Čudna izjava Federera posle Noletove titule

Novak Đoković je osvojio Rolan Garos, te je na taj način oborio mnoge rekorde i dokazao je svima da je jedan od najboljih tenisera ikada viđenih, a sve to je, kako se čini, pomalo uplašilo i Rodžera Federera.

Federer (Foto: Jutjub)

Švajcarac je odustao od Rolan Garosa, budući da je Beretiniju predao meč osmine finala, i već je počeo pripreme za Vimbldon. Trenutno igra turnir u Haleu, gde je zabeležio pobedu u prvom meču.

Međutim, nakon meča Federer je medijima dao jednu čudnu izjavu u kojoj kao da pokazuje zavist zbog Novakovih uspeha.

– Čini mi se da je danas u tenisu najvažnije pitanje broja grend slem titula. To mi se ne sviđa, tokom većeg dela takmičarske godine mi zapravo igramo na ATP turnirima – rekao je Federer medijima u Nemačkoj, a potom je nastavio u jako kontradiktornom tempu:

– Nekada sam samo želeo da oborim rekord Pita Samprasa, uvek sam govorio da je svaki slem koji dođe posle toga čist bonus za mene.

Iako sve ukazuje na to da Švajcarac ne može da se pomiri s činjenicom da je Novak Đoković uspešniji tesniser od njega, uputio je nekoliko pozitivnih reči i ka Đokovićevom podvigu protiv Cicipasa.

– Način na koji je uspeo da se vrati protiv Cicipasa bio je neverovatan. Imao je neverovatnih poteza i u polufinalu protiv Nadala – zaključio je Federer na svojoj konferenciji.

Kako bilo, Novak Đoković je osvojio Rolan Garos i tako ušao u istoriju, a ispred njega se nalaze još neki rekordi koje bi mogao da obori do kraja karijere.

ATP se poklonio Đokoviću, ne Nadalu i Federeru! Brojke ne lažu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA