Najnovije

LAVROV RAZNEO BAJDENA! Šta je ostalo iza vas? Narkotici procvetali, teroristi preuzeli zemlju!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Sjedinjene Američke Države nisu uspele da realizuju postavljene ciljeve u Avganistanu.

Sergej Lavrov. (Foto: ria.ru)

„Amerikanci su otišli, kao što je potvrdio predsednik SAD Bajden, jer su ocenili da je njihova misija završena. Naravno, on se trudio da predstavi situaciju u maksimalno pozitivnom svetlu, ali svi shvataju da je misija propala. To se otvoreno priznaje, između ostalog i u SAD“, rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da terorizam nigde nije nestao, a da su teroristička grupa ID, odnosno Islamska država, koja je zabranjena u Rusiji i ogranci „Al Kaide“ učvrstile svoje pozicije u zemlji.

Pritom, kako je dodao, proizvodnja narkotika dostigla je rekordne pokazatelje, a ništa se ne čini u cilju borbe protiv toga.

Istovremeno, šef ruske diplomatije naglasio je da Moskva namerava da sarađuje sa Vašingtonom i Pekingom u cilju rešavanja situacije u zemlji.

Kako je dodao, neophodno je da se koriste politička sredstva da bi se ti ciljevi postigli, a u dijalogu bi trebalo da učestvuju predstavnici talibana.

Đukanović žestoko napao Srbiju, Rusiju i SPC! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA