Najnovije

ASADOVI JUNACI KREĆU U BOJ! DŽihadisti Idliba u panici, SAA spremila veliku operaciju čišćenja! (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) priprema se za pokretanje nove kopnene operacije u severozapadnom regionu Idlib gde su prisutne mnoge terorističke grupe, izvestio je sirijski novinar Mazen Ibrahim 1. jula.

Sirijska vojska. (Foto: Sana)

Ibrahim je podelio video-snimak koji prikazuje okupljanje trupa SAA koje će navodno učestvovati u predstojećoj operaciji u Idlibu.

U poslednjih nekoliko meseci, militanti Idliba, predvođeni Hajatom Tahrirom al-Šamom (HTŠ), povezanim sa Al-Kaidom, izveli su na desetine napada kršeći sporazum o prekidu vatre koji su posredovale Rusija i Turska 5. marta 2020. godine.

Prekid vatre se jedva drži. SAA i njeni saveznici možda zaista planiraju pokrenuti novu operaciju za odvraćanje militanata.

Ipak, izvori u vojsci umanjili su tvrdnje Ibrahima. Izvori su potvrdili da kopnena operacija izgleda malo verovatno kao za sada.

Svaka kopnena operacija SAA i njenih saveznika u Idlibu najverovatnije će dovesti do ozbiljne konfrontacije sa turskom vojskom, koja održava velike snage u regionu. Ankara nastavlja da podržava militante u regionu, uključujući one koji se bore za HTŠ i druge frakcije Al-Kaide.

Ukrajinski obaveštajac potcenjuje rusku moć! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA