Najnovije

UKRAJINA ISPALILA RAKETE NA RUSKOJ GRANICI: Kijev nagomilao trupe (VIDEO)

Ukrajinske oružane snage su izvele vežbe za odbijanje vazdušnih udara na granici sa Krimom, izvestilo je Ministarstvo odbrane Ukrajine na Fejsbuku.

Ukrajinska vojska (Ilustracija: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

„U okviru taktičke obuke jedinica PVO <...> održana je obuka za borbene posade protivvazdušnih raketnih sistema Buk za odbijanje vazdušnog udara od simuliranog neprijatelja“, navodi se u saopštenju.

Odeljenje raketnog sistema PVO izvelo je višekilometarski marš, rasporedilo Bukove na nepripremljene položaje, razradilo pretragu, identifikaciju, hvatanje i praćenje vazdušnih ciljeva, a zatim izvršilo uslovna gađanja, kaže se u saopštenju.

Ukrajinska vojska često izvodi vežbe na granici sa Krimom. Dakle, od 28. juna do 10. jula u Crnom moru su održani zajednički manevri sa NATO Sea Breeze  2021, u kojima je učestvovalo pet hiljada vojnika, 40 aviona i više od 30 brodova.

Ukrajina neprestano preti povratkom Krima. URanije je Petro Porošenko, obraćajući se ukrajinskim muslimanima povodom praznika Ramazanskog Bajrama, obećao je da će poluostrvo vratiti pod kontrolu Kijeva u roku od godinu dana.

Moskva je više puta izjavila da su Krimljani, u potpunosti poštujući međunarodno pravo i Povelju UN, glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Kako je naglasio Vladimir Putin, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

O ukrajinskom scenariju za Nagorno-Karabah pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA