Najnovije

RAKETNI NAPAD NA ''ZELENU ZONU'' BAGDADA: Diplomatske misije na udaru

Područje iračke prestonice, na čijoj teritoriji se nalazi američka ambasada i druga strana diplomatska predstavništva, našlo se pod raketnim napadom, prenosi portal Shafaq News pozivajući se na izvore u lokalnim snagama bezbednosti.

Irak (Foto: Jutjub)

Navodi se da su dve rakete lansirane u takozvanu "Zelenu zonu". Za uništavanje raketa korišćen je PVO sistem C-RAM koji se nalazi na teritoriji američke diplomatske misije. Istovremeno, izvor je pojasnio da nije bilo moguće presresti rakete na toj udaljenosti od tog područja, pa su se fragmenti projektila rasuli u obližnjoj četvrti Al-Mansur, oštetivši nekoliko automobila i stambenu zgradu.

Nema podataka o žrtvama.

Do napada je došlo nekoliko dana nakon pregovora o povlačenju američkih trupa iz Iraka, koje su u Beloj kući vodili predsednik SAD DŽo Bajden i irački premijer Mustafa al-Kazimi. Nakon sastanka, objavljeno je da će američki kontingent prestati da učestvuje u vojnim operacijama na teritoriji Iraka do 31. decembra. Istovremeno, vojska SAD će promeniti svoju ulogu u Iraku i preorijentisaće se na obuku, a u zemlji će „biti toliko vojnika koliko novi zadatak zahteva“.

O jedinom izlazu iz krize na jermensko-azerbejdžanskoj granici pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA