Najnovije

SUSPENDOVANI POLICAJAC: Postupak je bez ijednog dokaza, zamerio sam se moćnicima!

Očigledno je da sam se zamerio centrima moći, kojima ne odgovara nastojanje Sindikata "Sloga" da zaštiti prava radnika i građana, u poslednjih godinu dana kako je osnovan ovde u Užicu, rekao je na današnjoj konferenciji za štampu Glišo Vidović, predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" za grad Užice i predsednik Sindikata policije "Sloga", koji je prošle nedelje suspendovan u policiji, nakon sumnjive krivične prijave za ugrožavanje bezbednosti.

Glišo Vidović govori na konferenciji (foto: Fejsbuk video)

On je podsetio da je takođe osnovano i Udruženje građana “Sloga”.

- Jednostavno, pokrenuli smo mnogo postupaka protiv odgovornih lica. Preko 40 sporova smo rešili vansudski, štitimo radnike besplatno u preko 20 sudskih sporova i na odgovornost smo poterali mnogo direktora, gde su i odgovorali pred nadležnim institucijama. Znate da sam podneo krivičnu prijavu načelniku inspekcije rada koji nije radio svoj posao, a morao je. Znate da sam pokrenuo prijave protiv raznih direktora, a samo ponašanje javnog tužioca po prijavi koju sam predao protiv Leke Korićanca govori o pritiscima koje ja imam – rekao je Vidović.

On je pokazao i Zaključak MUP-a o pokretanju disciplinskog postupka, koji je, kako je rekao, pokrenut “bez ijednog dokaza”.

- Nikakav dokaz nije priložen u vezi navodne izjave koju sam dao toj pravnici, te službe – rekao je on, govoreći o pretnji koju je navodno uputio pomenutoj pravnici. 

Podsetimo, on je naveo da je “lak na potezanju olovke”, dok ga je ona optužila da je rekao kako je “lak na obaraču”. No, čak i iz njene izjave se vidi da je kontekst razgovora bio takav da je logičnije da je njegova tvrdnja tačna, a ne njena. A takođe, tome u prilog govori i njegov metod rada, koji svedoči da se veoma često služi perom kako bi izdejstvovao sprovođenje pravde i zakona.

Jedan od njegovih kolega potvrdio je na konferenciji da Vidović ne poznaje takav način rada za kakav je okrivljen, te da će protiv pomenute pravnice podneti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje. On je objasnio da bi na takakv način svaki građanin Srbije mogao da lažno prijavi po nekog policajca za pretnju, i za tili čas bismo ostali bez policije.

Pogledajte kompletan video snimak konferencije.

 

A da li je razlog suspenzije i to što je Vidović “udario” na ministra policije Vulina, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA