Najnovije

AVETINJE STIGLE NA CETINJE: Sipaju mržnju prema braći, Srbe nazivaju dušmanima! Tu je i huškač Veljović! (VIDEO)

Iako su prema informacija, očekivali i preko 10.000 građana, kako saznaje IN4S, svega nešto preko 1.000 građana okupilo se na Cetinju u znak protesta povodom najave da će se u Cetinjskom manastiru održati ustoličenje mitropolita Joanikija.

Protest milogoraca na Cetinju (foto: Jutjub)

Među okupljenima mogu se čuti povici i zamerke i na račun Vlade i premijera Zdravka Krivokapića. Okupljeni su skandirali „nikad neće Crna Gora biti dio srpskog mora, branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana“. Među okupljenima su Veselin Veljović, bivši direktor Uprave policije, Dragan Blagojević, bivši načelnik specijalne jedinice i Miljan Perović smenjeni načelnik vojno obaveštajne službe. Okupljeni su skanidrali i mitropolitu Joanikiju.

Građanin iz Cuca, koji se preziva Krivokapić, kazao je da je premijer Zdravko Krivokapić obrukao na stotine Krivokapića i pitao kakav je to Crnogorac koja se klanja  „okupatorskim spomenicima“, prenosi DAN.

Nekadašnji predsednik omladine Liberalnog saveza Peđa Vušurović je pročitao tekst deklaracije koji su okupljeni podržali.

U tekstu je poručeno da su građani izloženi diskriminaciji, propagandnom ratu čiji su centri u Srbiji i Moskvi.

Navodi se da druge domovine do Crne Gore nemaju i da neće dozvoliti utapanje u „srpski svet“.

„Nećemo dopustiti dalje skrnavljenje crnogorskih svetinja. Crna Gora je deo evropske civilizacije vekovima i i izborićemo se za vrednosti međuetničkog sklada“.

“Ne branimo mi srpskom patrijarhu da ustoliči svog namesnika koje je izgradila ili dobila crkva Srbije u Crnoj Gori, ali ne dozvoljamo taj okupatorski čin u stolici Svetoga Petra u Cetinjskom manastiru kao viševekovnome i večitome simbolu crnogorske duhovne, državne i nacionalne samobitnosti i slobode. Ne dozvoljavamo ga posebno zato što im je za to potreban kao simbolički dokaz našega pristanka na okupaciju. Okupaciju od strane onih što nas ne priznaju ni kao pravoslavce, ni kao muslimane, ni katolike, što nas ne priznaju kao naciju, što nam ne priznaju ni jezik ni državu, ni crkvu ni kulturu”, poručeno je sa skupa.

Danica Roganović je kazala da joj je puno srce kad je videla crnogorsku mladost da neće dozvoliti da je „đavolu predaju“.

Istakla je da brane državu od izdajica i kukavica.

Vušurović je čitao poruke podrške iz Argentine, Lovćenca…

Šta im je poručio MIiolit Amfilohije, čitajteOVĐE.

Izvor: In4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA