Najnovije

VOJSKA UZVRAĆA UDARAC! Počela strahovita ofanziva Asadovih snaga, kreće prodor u grad! (VIDEO)

Sirijske snage pojačale su danas ofanzivu protiv pobunjeničke enklave Dara, na granici sa Jordanom i Izraelom, saopštili su vojni i opozicioni izvori.

Sirijska vojska. (Foto: Jutjub)

Borbe su eskalirale ranije ove nedelje, nakon sloma ruskog mirovnog plana koji je imao za cilj da spreči ofanzivu na Dara al Balad, južni deo grada Dare, koji je, od 2018. godine, kada su snage predsednika Bašara al Asada zauzele celu istoimenu provinciju, uspeo da se odupre, piše Rojters.

Svedoci i vojni izvori kažu da su trupe koje su opkolile Daru u poslednja dva meseca, dovele pojačanje, sa namerom da prodru u centar grada.

Južni deo grada, Dara al-Balad, bio je pre desetak godina mesto mirnih protesta protiv vladavine porodice Asad, kao deo Arapskog proleća.

Najnovija kampanja usledila je nakon pojačanih napada u poslednja 24 časa, rekli su opozicioni izvori i stanovnici. Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici izrazili su zabrinutost zbog Asadove vojne kampanje u Dari. Asad je uz pomoć Rusije i Irana povratio kontrolu nad oko 70 odsto Sirije.

Zastava „Talibana“ nad Kabulom? Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA