Najnovije

MILAN VIDOJEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA PRAVDU: Zadnji trenutak

Pre nekoliko dana "stupio je na dužnost" Kristijan Šmit, novi rukovodilac Kancelarije visokog predstavnika (OKR) međunarodne zajednice u Sarajevu. Pre njega, tu funkciju je dvanaest godina obavljao Valentin Incko, apsolutna politička štetočina te iste međunarodne zajednice. U tekstovima u našim novinama se ne identifikuje o kojoj "međunarodnoj zajednici" se radi, o nekoj sportskoj, kulturnoj, kosmičkoj instituciji koja se bavi Bosnom i Hercegovinom, sve u skladu sa meta politikom svetske duboke države. Obzirom da njegovo imenovanje mora da potvrdi Savet bezbednosti jasno je da je reč o Ujedinjenim nacijama koje jesu "međunarodna zajednica" u nekom smislu.

Milan Vidojević (Foto: Jutjub)

Piše: Milan Vidojević

Novine su objavile fotografiju "primopredaje dužnosti," Incko "predaje" dužnost Šmitu i to bi trebalo da znači da postoji kontinuitet funkcionisanja "međunarodne zajednice" u BiH. To naravno nije slučaj. Od uvođenja ove institucije, kršenje Dejtonskog sporazuma od strane međunarodne zajednice, na štetu Republike Srpske, bio je osnov rada te kancelarije i visokog predstavnika, s posebnim isticanjem Incka kao političara čiji je osnovni zadatak bio upravo rušenje Republike Srpske i njenih institucija. I Milorada Dodika kao upornog branioca Republike Srpske.
               
Neposredno pred svoj odlazak sa funkcije, Incko donosi zakon o sprečavanju genocida, koji je potpuno pravno ništavan, čija je suština sankcionisanje svakog ko u BiH negira genocid u Srebrenici. Sada je jasna suština napora "međunarodne zajednice" da se ovim "zakonom" srpski narod žigoše kao genocidan i da to bude predtekst za ukidanje Republike Srpske, poništenje Dejtonskog sporazuma, stvaranje nove, unitarne Bosne pod rukovodstvom muslimansko katoličke koalicije, a protiv Srba u Bosni i Hercegovini.
               
Iz ovog je jasno da iza svega ovog ne stoji "međunarodna zajednica" nego Nemačka. Sad je vidljiva neskrivena politička želja Nemačke, koju pokušava da ostvari već tri decenije, da stavi Balkan pod svoj politički, ekonomski i svaki drugi uticaj. Evropska unija se više ne pita nizašta, to govori o njenom bliskom kraju, SAD su zabavljene svojim jadom i na Balkanu ih interesuje samo status vojne baze Bondstil, ovo je ponovo pokušaj Nemačke da bude vodeća sila u Evropskoj uniji i na Balkanu. Ovo je nastavak nemačke politike stare preko sto godina, da se islam i arapski terorizam politizuju, što je započeo kajzer Viljem početkom XX veka, i da se stavi u funkciju nemačke politike u Evropi, pa je samim tim muslimanski kanton u BiH važna karika u toj politici. Da ne zaboravimo nemačko organizovanje Handžar divizije, imama Huseinija i prijatelja mu Hitlera i zločina nad Srbima u toku Drugog svetskog rata. Vekovni neprijatelj nemačke politike na Balkanu je srpski narod, kroz Balkanske ratove i dva svetska rata. Nemci neće zaboraviti ta poniženja i gubljenje ratova u kojima su Srbi dali ogroman doprinos, i ići će do potpune osvete, uništenja srpskog naroda.
              
No, postoji niz prepreka ostvarenju ovog šizoidnog plana. Novi gaulajter Bosne, Šmit, još nije dobio "agreman," potvrdu Saveta bezbednosti za svoje naimenovanje. Verovatno zato što se njegovom imenovanju protivi Rusija, koja će na to staviti veto. Zato je ruski ambasador u Sarajevu odbio da se pre tri dana sretne sa Šmitom jer za njega je Šmit privatno lice čiji službeni status nije potvrđen. Sada je Republika Srpska donela kontramere ovom zakonu, s pravom, što otvara potpuno novo polje sukobljavanja i što sigurno u budućnosti vodi dezintegraciji BiH.
              
Mislim da je došao trenutak da Srbija učini ključne poteze u raskrinkavanju ovog lažnog političkog projekta koji ugrožava srpski narod. VOA sigurno ima film iz Srebrenice, koji sam ja video, koji pokazuje kako pripadnici holandskog kontigenta snaga UN pljačkaju muslimanke na izlasku iz Srebrenice, skidajući im zlatne lančiće s vrata. Da ceo svet vidi šta je "međunarodna zajednica." Nema šta više da se ćuti, u ime bratstva sa EU "kojoj težimo, što reče onomad jedan čovek, nema više razloga da se komunistička ideologija i bratstvo jedinstvo jugoslovenskih naroda čuva i potajno neguje u sadašnjoj srpskoj vlasti i vojsci, kao što je negovano u Titovoj Jugoslaviji. JNA je kriva za raspad Jugoslavije, JNA je odgovorna za rušenje Miloševića, nema više vremena Srbija da čeka otvaranje vojnih i državnih arhiva, kroz par stotina godina, u kojima su dokazi o razbijanju Srbije i uništenju srpskog naroda. Zadnji je trenutak da se obraz srpske vojske opere od zla prošlosti koje je koštalo hiljade srpskih života zbog podmukle politike komunističkih kadrova skrivenih u vojnim uniformama, od devedesetih godina pa skoro do danas. Nema ni jednog opravdanja da se prava istorija skriva, od 1941. godine do 2000. godine jer dok to ne raščistimo i sagledamo pravo stanje stvari, bićemo u pogubnoj zabludi kako Srbija ima prijatelje na Balkanu i u Evropi. Svi koji to misle moraju u penziju, istorijsku i ličnu. Da prestanu da zabijaju Srbiji nož u leđa.

Prošlu kolumnu Milana Vidojevića pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA