Najnovije

DAN REČNE FLOTILE U SRBIJI: Evo šta je naša vojska prikazala (VIDEO)

Vojnom svečanošću u Novom Sadu, obeležen je Dan roda rečnih jedinica Vojske Srbije, ujedno i Dan Rečne flotile Kopnene vojske.

Rečna Flotila (Foto: Vojska Srbije)

Defileom ešalona brodova u Novom Sadu, obeleženo je 106 godina postojanja Rečne flotile kopnene vojske.

Najistaknutijim pojedincima uručena su priznanja, a komandant, kapetan bojnog broda LJubiša Marković, podsećajući na istorijat jedinice i postignute rezultate, poručuje da Rečna flotila duže od veka odgovorno, časno i profesionalno odgovara izazovima.

„Rečna flotila je opremljena i ospobljena da se angažuje na svim zadacima u zahvatu vodnih puteva i drugim rejonima Republike Srbije. Radioničkim kapacitetima i stručnim znanjem, vojni brodovi, plovna sredstva, ronilačka oprema, amfibije i pontonijska sredstva su u funkciji izvršavanja zadataka i sve tri misije Vojske Srbije", rekao je Kapetan bojnog broda LJubiša Marković, komandant Rečne flotile Kopnene vojske.

Dan rečnih jedinica i Rečne flotile obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1915. kada je porinut prvi srpski ratni brod, oklopni čamac „Jadar“., čime je otpočela istorija srpske Rečne ratne flotile Vojske Kraljevine Srbije.

Šta je poručila iranska ambasada u Beogradu, pročitajte OVDE.

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA