Najnovije

LAZANSKI OSTAVIO AMANET SRPSKOM NARODU: Da se vojska na Kosovo vrati (VIDEO)

Nedavno preminuli ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ostaće upamćen kao veliki patriota.

Lazanski (Foto: Jutjub)

On je rekao da je NATO 1999. godine tražio da vojska sa Kosova i Metohije izađe bez tenkova i transportera, ali to naši oficiri i generali nisu prihvatili.

Kada je voditeljka podsetila na činjenicu da je naša vojska napustila južnu srpsku pokrajinu, Lazanski je podsetio na Solunski front.

- Ne zaboravite i u I svetskom ratu srpska vojska je takođe napustila teritoriju Srbije i ostavila stanovništvo na milost i nemilost protivniku, pa se vratila. Pa, možemo ovo da gledamo kao prvo poluvreme jedne utakmice - rekao je Lazanski svojevremeno za RTS.

Mnogi ne znaju da je deda Miroslava Lazanskog sa mamine strane, Radoslav Todora Živković, pukovnik iz 3. puka srpskih dobrovoljaca, jedan od 100 najhrabrijih junaka Solunskog fronta. Odlikovan je sa dve medalje Miloša Obilića za hrabrost i sa engleskim Viktorija krstom.

Podsetimo, Miroslav Lazanski je preminuo iznenada u sredu 4. avgusta u 71. godini. Za sobom je ostavio suprugu Tamaru i sina Aleksandra.

Rusko raspoređivanje balističkih projektila u Kalinjingradu ugrozilo bi svu britansku vojnu avijaciju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA